Вівторок, 23 Квітня, 2024

Як вибрати термопрес?

Сьогодні більшу популярність набирають різноманітні кольорові і чорно-білі принти із зображеннями улюбленої групи, актора, дорогої людини і багато іншого, що наносять на яку завгодно поверхню. Робиться це звичайно з допомогою термопресса.

Завдяки цьому пристрою можна зробити відбиток з високою точністю передачі малюнка, а досягається це пресуванням під високою температурою. Тому можна друкувати на керамічних, пластикових поверхнях, а також на тканинах.

Існує два основних принципи роботи, за якими ви можете купити термопрес – це сублімація і прямий трансфер. Перший варіант це коли ви малюнок друкуєте на аркуші, а потім вже відбитком він переводиться на поверхню. А другий – це коли фарбу наносять прямо на матеріал.

Також є різні термопреси по їх конструкції:

  • Пласкі – можуть переносити малюнок на рівну поверхню з невеликою товщиною. Використовується для друку на футболках, килимках для комп’ютерної миші, тканинах і тд.
  • Кружечні – у них є спеціальна циліндрична насадка, куди поміщається кружка для подальшої роботи з печаттю.
  • Тарілкові – дозволяють наносити малюнки на тарілки будь-яких видів, досягається це за рахунок наявності відповідних форм різних форматів.
  • Бейсболочні – тут так влаштована форма, що дозволяє розмістити там бейсболки і кепки, на які потім буде переноситися малюнок.
  • Універсальні – у цих друкарських машин є різні насадки, зазвичай близько восьми варіантів, які підходять для виготовлення виробу будь-якого формату.

Особливості термопресса

Машини для термопресування мають різні модифікації, розбираючись в кожній, ви зможете краще підібрати потрібний саме вам.

Вертикально-відкидний

Досить простий в управлінні. В процесі роботи робоча поверхня йде вгору і вниз по вертикалі. Це зручно.

Горизонтально-поворотний

Тут рух відбувається по горизонталі, це дає більш сильний тиск при здійсненні відбитка, що робить відбиток чіткіше. Також такі преси менш небезпечні.

Висувний термопрес

Його великі габарити, повністю компенсуються високим ступенем безпеки. Через специфіку пристрою цей верстат використовується при широкоформатних друкованих процесах і друку великого об’єму виробів.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.