П’ятниця, 29 Березня, 2024

У житомирському парку триває реконструкція набережної

Із настанням весни підрядники почали роботи з реконструкції набережної в міському парку культури та відпочинку. Зараз будівельники виконали частину підготовчих робіт.

Далі розкаже «Житомир – місто майбутнього»

Загальний кошторис ремонту поблизу підвісного пішохідного мосту обійдеться у більш ніж 20 мільйонів гривень. Але, за словами радника міського голови Олександра Черняховича, з міського бюджету на реконструкцію витратять лише частину коштів. Черняхович розповідає, що ті роботи, які вони зараз виконують – це роботи під мостом, це Шодуарівські сходи – це перша черга проекту. Друга черга, робочий проект якої вже майже виконано – це наша човнова станція.

«Поки розмова йде лише про ці проекти. Перша частина проекту в нас по кошторису десь 21,5 млн грн: 12 мільйонів з державного бюджету, із місцевого поки ми заклали тільки 5 мільйонів, і подали заявку ще на Мінрегіон на отримання фінансування», – розповів Черняхович.

За задумом чиновників мерії, проведена реконструкція повинна повернути життя набережній і зацікавити містян у активному відпочинку на березі Тетерева. Радник міського голови зазначає, що головна ідея цієї реконструкції саме вдихнути життя цій набережній. У проекті є очищення схилів, очистка річки, поблизу берега, де бетонне покриття, вже розчистили очерет. Місце для рибалок, які займаються риболовлею теж повинне бути. На сходах все залишиться так, як і було. Що стосується нижче, то там передбачено дитячий майданчик, велосипедні і бігові доріжки, будуть тренажери.

«Я б сказав, що це більше косметичний ремонт того, що в нас є, з додаванням нових елементів. У нас не було мети зробити новий парк, наша мета була зберегти те, що в нас вже є», – каже радник мера.

Усі роботи будівельники повинні виконати впродовж року. У випадку порушень термінів – на підрядну компанію можуть накласти штрафні санкції. Черняхович зазначає, що якщо роботи не будуть виконані вчасно, то на це мають бути причини. Якщо ці причини поважні, то на них звернуть увагу і можуть продовжувати цей договір. Якщо є вина підрядника, то за це передбачені штрафні санкції, вони прописані в умовах договору, є стандартними і відповідають чинному законодавству.

За матеріалами Житомир.infо

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.