П’ятниця, 29 Березня, 2024

В Житомирській області відкрили ще одну поліцейську станцію

30 вересня у Мирополі, що знаходиться у Романівському районі відкрили ще одну поліцейську станцію, яка стала тринадцятою на Житомирщині. 

Далі розкаже “Житомир – місто майбутнього”

Зі станції можна буде викликати дільничного офіцера, інспектора ювенальної превенції, а також групу реагування патрульної поліції. Головне, що мешканці сіл, що розташовані поряд, тепер будуть мати можливість отримати послуги поліції за своїм безпосереднім місцем проживання.

Територіальна громада виділила окрему будівлю для офісу поліцейських, яка була відремонтована, а також в ній встановили необхідні меблі та оргтехніку.

За словами голови Миропільської ОТГ Валерія Гиндича, необхідну будівлю знайшли на території лікарні, а біля неї знаходиться центр адмінпослуг. Це зручно для місцевих, бо все розташовано поруч. Тепер у громади є “свій поліцейський”, до якого завжди можна звернутися. Гиндич каже, що це ще не все, що можна зробити у питанні безпеки. На наступний рік заплановано встановлення камер відеоспостереження, зображення яких, буде виводитись на монітор до дільничного офіцера.  

В поліцейському офісі буде здійснюватися прийом громадян дільничним та ювенальним офіцерами, також сюди може прибувати за потреби група реагування патрульної поліції, щоб надати допомогу колегам. На станції будуть також працювати з порушниками та оформлювати документацію. 

Робочі місця поліцейських обладнали комп’ютерною технікою, а у приміщенні, де буде працювати з дітьми ювенальний інспектор, зроблена дитяча зона, у якій є книжки та іграшки. 

Як повідомив дільничний офіцер поліції Василь Вручинський, на території Миропільської ОТГ та Вільшанської сільської ради мешкає більше 6 тисяч людей. Загалом на місці проживання громади досить спокійно, але бувають випадки різних правопорушень, зокрема, сімейне насилля, дрібні крадіжки та конфлікти на побутовому рівні. Тому він впевнений, що більше треба працювати у профілактичному напрямку. 

 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.