Субота, 27 Липня, 2024

В Google Maps запровадили нову функцію

Не всі люди можуть користуватися реально зручним та безкоштовним сервісом як Google Maps. Розробники розробили нову функцію, яка покликана змінити цей, так званий, недолік. Далі розкаже “Житомир – місто майбутнього”

Найбільш популярний у всьому світі додаток для навігації тепер буде більш доступним. У тому числі і для людей, які мають вади зору або сліпих, які раніше не могли користуватися цим додатком у повсякденному житті, але мали у ньому потребу, як і всі інші люди. 

Нова функція голосового управління

На сьогоднішній день у світі живе 36 мільйонів сліпих людей та ще 217 мільйонів людей з вадами зору з різними ступенями важкості. Враховуючи таку велику кількість цих людей компанія Google анонсувала введення нової функції голосового управління для навігаційного додатку, який має спростити навігацію за допомогою більш детального опису маршруту для тих людей, кому це потрібно. 

Паралельно з новиною від Google, компанія Mountain View представила невеликий відеоролик, який продемонстрував як працює нова функція в дії. У відео можна побачити як насправді відбувається голосова візуалізація деталей карти та як вона попереджає людину своєчасно де потрібно проявити особливу обережність на дорозі. 

Також, новий функціонал голосового керування може заспокоювати користувача, періодично підтверджуючи, що він знаходиться на вірному маршруті. При цьому функція додає точний опис, де розташовані основні дороги та повороти. 

За словами бізнес-аналітика Google в Токіо Вакани Сугіями, завдяки новій функції вона може без проблем рухатися по вулицях Токіо з комфортом та впевненістю. Коли вона знаходиться у русі, Карти Google постійно повідомляють їй, що вона йде вірним маршрутом, відстань до найближчого повороту і напрямок, в якому вона рухається.

Сугіяма зазначає, що коли ти наближаєшся до перехрестя, додаток попереджає, що поруч небезпека і що далі треба рухатися обережно. Теж саме відбувається, коли ви, наприклад, збилися з маршруту. 

Крім цього, Вакана пояснює цей функціонал ще й відмінним психологічним фактором, тому що голосовий додаток сприяє збільшенню впевненості у своїх пересуваннях, а також разом з ним легше подорожувати одному.

Хто може скористатися оновленнями в Google Maps?

Нова функція голосового керування Карт Google працює на англійській та японській мові. У корпорації Google заявили, що незабаром будуть проведені розробки, що дозволяють додати до додатку інші мови для того, щоб мешканці інших країн могли безперешкодно подорожувати та самостійно пересуватися містом. Але точної дати виходу нового додатку з розширеною мовною платформою не назвали. 

Включається функція доволі просто. Треба зайти у налаштування в Картах Google, далі обрати розділ Навігація, де треба переключити на “докладні голосові вказівки”.

У сучасному світі технології не стоять на місці та впевнено заходять у повсякденне життя людини, а особливо це добре, тому що технологічний прогрес допомагає людям з обмеженими можливостями.

!!!

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.