Четвер, 25 Квітня, 2024

Будівництво сонячної електростанції в селі на Житомирщині

На Житомирщині дуже швидко (приблизно за 2 місяці) виросла нова промислова сонячна електростанція. Детальніше про будівництво розповість Житомир Майбутнього.

У селі Літки Лугинського району активно проводяться роботи по будівництву об’єкту альтернативної енергетики. В серпні будівельні роботи лише розпочиналися, наразі всі сонячні панелі установлені.

Сільський голова Петро Стужук розповідає, що в минулому році розпочалося оформлення відповідних документів. Наразі, за його словами, є готова станція потужністю в 4 МВт, котра розмістилась на 8 гектарах.

Реалізацією проекту займається товариство з обмеженою відповідальністю «Літки-Солар», відомо, що кінцевими власниками такої ініціативи є громадяни Китаю.

До Лугинської ОТГ село Літки не увійшло. До центру даної громади відстань складає декілька кілометрів. В громаді планувалася побудова сонячної електростанції з ірландськими інвестиціями. Відомо, що договір був підписаний, але на цьому процес зупинився. Окрім дворазової їзди на екскаваторі – ніякі будівельні роботи так і не розпочалися.

Жителям села Літки пощастило більше, адже об’єкт альтернативної енергетики зовсім скоро з’явиться.

Відомо, що населення села становить близько 700 осіб, через нього проходить автомагістраль Київ-Брест. Невеличке село Житомирської області має школу та бібліотеку, медичний пункт. На території функціонує відділення зв’язку та декілька магазинів.

Будівництво об’єкту альтернативної енергетики сприятиме використанню безкоштовної, відновлювальної енергії. Сонячні батареї мають високий показник надійності та вимагають низьких витрат на експлуатацію. Тому, інвестиції, вкладені в такий проект, достатньо швидко повертаються. Доведено, що інвестиції в сонячну енергетику окупаються набагато швидше, ніж вкладення в нафтогазову галузь.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.