П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Відкриття центру надання адміністративних послуг у Станишівці

Уже запрацював Центр надання адміністративних послуг у Станишівській громаді. Детальніше про адміністративний центр, котрий займатиметься обслуговуванням понад 130 000 жителів, буде надавати більше 120 видів послуг, розповість Житомир Майбутнього.

24 жовтня відбулося урочисте відкриття будівлі, сприяла відкриттю уже четвертого сучасного адміністративного центру на Житомирщині Програма «U-LEAD з Європою».

Весною 2018 року Станишівська громада приєдналася до Програми «U-LEAD з Європою», внаслідок чого і побудували ЦНАП. Кошти на побудування нового адміністративного приміщення сільської ради виділили з бюджету місцевої ради. Центр поділений на дві комфортні зони: фронт-офіс та бек-офіс. Остання частина приміщення розрахована як зона для очікування, там знаходиться рецепція та місце для самообслуговування відвідувачів. Позитивно те, що Станишівська громада подбала і про людей з особливими потребами. Передбачені у Центрі всі для цього умови: поручні, пандуси, відкритий простір, котрий сприятиме вільному руху.

Громада в рамках Програми «U-LEAD з Європою» отримала навчання для всіх працівників Центру, меблі, комп’ютерне та програмне забезпечення. В с. Піски, с. Зарічани, с. Лука, с. Ліщин, котрі відносяться до Станишівської громади, створені віддалені робочі місця.

До послуг, котрі надаватиме адміністративний центр, входитиме реєстрація місця проживання, вклейка фото. Також в Центрі передбачені так звані «нотаріальні дні», необхідні для населених пунктів, котрі не мають нотаріусів.

Окрім цього працівники Центру видаватимуть дозвільного характеру документи, надаватимуть місцеві послуги, проводитимуть державну реєстрацію земельних ділянок.

Жителі області в цілому задоволені таким відкриттям і приєднанням до Програми «U-LEAD з Європою».

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.