Субота, 20 Квітня, 2024

Новий корпус онкодиспансеру

В квітні цього року має відкритися в Житомирі новий корпус онкодиспансеру. На його будівництво витратили майже 70 мільйонів гривень. Деталі дізнавався Житомир Майбутнього.

За два роки в закладі зведено нову прибудову, роботи по термосанітарії виконані в повному об’ємі. Будівлю диспансера на сьогоднішній день повністю утеплили, підвели комунікації. Мова йде про виконані роботи підведення системи опалення, вентиляційної системи, каналізації та електропостачання. Відомо, за словами голови обласної ради, про завершення ремонту в кімнатах.

Проект

Згідно проекту, окрім поліклініки, працюватиме ендоскопічне, операційно-амбулаторне та хіміотерапевтичне відділення. З обласного бюджету, як відомо, виділено 30 мільйонів гривень. Приблизно 10 мільйонів гривень виділили на проведення термосанітарії, і інші кошти направились на безпосередньо зведення та облаштування прибудови.

Володимир Ширма зазначив, що нове медичне обладнання заклад отримав від уряду Японії в якості благодійної допомоги. Окреме приміщення за попередніми даними готують для КТ. В цьому приміщенні встановлені кондиціонери та вже підведена електрика. З обласного бюджету виділили на це 2,5 мільйони гривень.

Повністю всі роботи по ремонту та облаштуванню приміщень планується закінчити в кінці березня – початку квітня цього року. Після цього заклад зможе розпочати прийом пацієнтів в новому приміщенні.

За попередніми даними, в 2019 році в Житомирській області було проведено дослідження. В результаті визначено, що серед жителів Бердичіва зафіксована найвища захворюваність на рак. Перші місця в структурі онкологічної захворюваності та смертності займає колоректальний рак. Наступними хворобами є злоякісні новоутворення легень, молочної залози, шкіри, органів репродуктивної системи, сечостатевої системи.

Саме вчора, 4 лютого був Всесвітній день боротьби проти раку. Житомиряни добре сприйняли новину про новий корпус такого центру, тож чекаємо на відкриття.  

Онкодиспансер

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.