П’ятниця, 29 Березня, 2024

Особливості сучасних курсів інтелектуального розвитку дитини

Якою має бути успішна в майбутньому дитина і що для цього потрібно зробити батькам? Мабуть, це питання тривожить усіх сучасних батьків, які не обмежуються тими знаннями та навичками, які діти здобувають у загальноосвітніх закладах. 

Для максимально різнобічного розвитку дитини сьогодні існують також інші освітні установи. Наприклад, дуже популярною є Академія розвитку інтелекту SMARTUM, де на різноманітних цікавих курсах навчаються дітки різного віку. 

Станом на сьогодні засновано більше 900 центрів, серед них найбільша кількість в українській столиці. Академія пропонує батькам гарну альтернативу шкільних репетиторів, які сьогодні є досить дорогими і в реальності не здатні зацікавити дитину навчальним процесом. 

Навчальні курси в академії зосереджені на всебічному розвитку дитини – тобто, дитина не просто займається вивченням конкретної дисципліни, а відвідує цікаві і корисні заняття, які тренують творчу складову та роботу обох півкуль головного мозку. Для цього використовуються спеціальні навчальні програми. 

Що передбачає курс ментальної арифметики в академії?

абакус

Сьогодні одним із найпопулярніших курсів інтелектуального розвитку в академії є курс ментальної арифметики. Курс ментальної арифметики проходить із використанням рахівниць абакус – дитина здійснює всі обрахунки на рахівниці, через що в неї мимоволі збільшується швидкість усного обрахунку. 

Ментальна арифметика сприяє такому розвитку вмінь та навичок дитини:

  • Прискоренню сприйняття, аналізування та оцінювання нової інформації. Це відбувається через постійне залучення до роботи обох півкуль головного мозку;
  • Розвитку аналітичного та творчого мислення. Знову ж таки, через одночасну інтенсивну роботу обох півкуль мозку, в дитини розвивається здатність вирішувати різноманітні завдання різними способами, шукати креативні вирішення, знаходити несподівані розв’язки для поставлених перед дитиною завдань;
  • Збільшення швидкості запам’ятовування. Паралельно з швидкими усними обрахунками в дитини росте швидкість запам’ятовування інформації і після такого курсу звичайні уроки в школі стануть для дитини легкою і ненав’язливою справою.

Користь від навчання за курсом ментальної арифметики доведено світовими спеціалістами, адже таку методику використовують вже давно у різних куточках планети. 

Особливу увагу потрібно звернути на те, що курс впливає на розвиток важливих для дитини особистісних рис:

  • Впевненість у собі;
  • Рішучість;
  • Наполегливість;
  • Комунікабельність;
  • Ініціативність;
  • Відповідальність;
  • Самостійність;
  • Раціональний підхід до вирішення проблем.

Особливості курсу меморики

смартум

Меморика – ще один популярний сьогодні освітній курс в академії розвитку, в центрі якого – пам’ять дитини. Меморикою називають сучасну авторську методику, спрямовану безпосередньо на розвиток пам’яті у дитини. Курс розрахований на дітей, віком від 7 до 16 років. 

Що дає курс меморики вашій дитині:

  • Ріст показників пам’яті збільшується в три рази;
  • Збільшення тривалості запам’ятовування – нова отримана інформація сприймається набагато швидше і довше зберігається у пам’яті;
  • Ріст швидкості мислення. Разом з тренуванням пам’яті збільшується ефективність мислення;
  • Легкість у навчанні. З хорошою пам’яттю і навчання дається набагато легше, особливо вивчення іноземних мов.

Заняття з меморики проходять в цікавій для дитини ігровій формі, через що нові навички та знання вона здобуває набагато простіше і швидше. До того ж, така ігрова форма робить заняття цікавими і веселими для дитини, тож вона не відчуває одноманітності і їй не нудно на заняттях. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.