Субота, 20 Квітня, 2024

Американці на Місяці: експерти пояснили чому майорів прапор США при відсутності вітру

Він пульсував в результаті дій астронавтів … Фахівці пояснили, чому насправді прапор, встановлений американської місією “Аполлон – 11” на Місяці, майорів ніби на вітрі.  Адже те, що майорив американський прапор – один з головних доводів тих, хто впевнений, що висадки NASA на Місяці не було. Далі розкаже “Житомир -місто майбутнього”

Чи були насправді американці на Місяці – це до сих пір залишається предметом для дискусій. Фахівці всіх профілів постійно наводять свої аргументи щодо місії «Аполлон-11». Одним з найбільш спірних моментів в усі часи залишався прапор США. Адже на Місяці немає атмосфери, тому вітрів там не буває.

Не тільки вітер розвіває прапори!

Як відомо, висадка астронавтів космічного корабля “Аполлон – 11” на поверхню супутника Землі в 1969-му році викликала справжній фурор у світі в ті часи. США закріпили свій статус наддержави, залишивши всі інші країни далеко позаду за рівнем розвитку . Завдяки подвигу відважних астронавтів хід історії на планеті Земля пішов іншим шляхом, світ став іншим.

Але розлетілися по всіх куточках земної кулі фото- і відеодокази переможної ходи астронавтів NASA по Місяцю, встановлення ними прапора США в місячному грунті і фієричне повернення на Землю. Але це переконало далеко не всіх у тому, що це правда.

Виною став не тільки той факт, що після далеких 60-х американці, незважаючи на безперешкодний розвиток сфери вивчення і підкорення Космосу, так і не зуміли повторити власний рекорд. Місії “Аполлон” за кілька років згорнули, аргументувавши це тим, що подальша робота в даному напрямку несе потенційну загрозу для життя астронавтів. Але і до самих “ілюстрацій”, зроблених під час відомої висадки NASA на Місяці з’явилися питання.

З плином часу песимістичних думок стало з’являтися все більше. Один з найпопулярніших доводів про цю подію, звучить так: “Чому американський прапор на Місяці майорить. За всіма законами, тканина повинна була просто зависнути”. За цю “зачіпку” вхопилися безліч прихильників так званої “місячної змови”, які стверджують, що NASA ніколи на Місяці не було, а США просто обдурили весь світ, бо всі свої “космічні подвиги” зняли на кіностудії.

Так чому ж прапор майорів?

Проте, як виявилося, є пояснення факту того, що прапор майорів на земному супутнику. На захист місії “Аполлон – 11” виступили вчені з Національного космічного центру Великобританії в Лестері. Експерти пояснили, що полотнище прапора майоріло не на вітрі, а завдяки діям самих астронавтів – Ніла Армстронга і Едвіна Олдрина.

Як пояснили вчені, щоб увіткнути прапор в місячний грунт, астронавтам довелося його буквально вкручувати. Обертальні рухи викликали “пульсацію” прапора, що і привело до того, що полотнище піднялося. А оскільки на Місяці немає гравітації, то ця “пульсація” збереглася і тривала досить довго.

Нагадаємо, що американське космічне агентство NASA планує до 2020 року відправити на Марс свій марсохід. Фахівці з лабораторії космічного агентства ведуть пряму трансляцію про те, як відбувається спорудження марсоходу для цієї місії. Трансляція ведеться через спеціальну веб-камеру, яка демонструє процес роботи інженерів та техніків.

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.