П’ятниця, 29 Березня, 2024

У Житомирі протестують нову концепцію майдану Соборного

13 серпня на Замковій горі пройшло обговорення нової концепції майдану Соборного. А саме про те, як зменшити кільце для автомобілів та зробити громадський простір з вільної території. 

Далі розкаже “Житомир- місто майбутнього” з посиланням на Житомир.info

Саме така ідея стала переможцем конкурсу на кращу концепцію майдану у центрі Житомира. Вже у вересні заплановано провести тестування під час Європейського тижня мобільності.

За словами директора КП «Житомиртранспорт» Івана Фурлета, що на зустріч прийшли активні мешканці нашого міста, що побачили ідею реорганізації автомобільного руху на Соборному майдані, що буде проводитись 16-22 вересня, коли буде проходити Європейський тиждень мобільності. Під час зустрічі було обговорено як можна втілити в життя створення місця відпочинку для мешканців Житомира на місці автомобільного кільця. Фурлет зазначив, що ця локація буде облаштована такими елементами як дерева, обмеження руху автівок, рампи та вуличні меблі. 

“Саме цей проект ми і хочемо протестувати, аби дізнатися, чи вдасться звузити майдан Соборний для автомобілістів і створити простір для людей”, – сказав Фурлет.

Думка учасників

Участь у зібранні взяли представники ГО, влада та житомирські активісти. Вони пропонували своє бачення концепції реорганізації майдану, вели дискусію та слухали виступи колег. 

За словами учасниці зустрічі Жанни Соловйової, вона прийшла разом з колегою на це зібрання з метою зрозуміти, яким чином вони можуть допомогти, щоб запропонований захід пройшов успішно. Концепція дійсно цікава, бо передбачає залучення житомирян до створення простору, який буде спрямований на пішоходів, а не тільки на автомобілістів. Також Жанна додала, що вони пропонували свої пропозиції та повідомили, що вони вже розробили квест з різними видами мобільності як для водіїв, так і для пішоходів.

Ще одна учасниця зустрічі Юлія Пастух повідомила, що дуже полюбляє ходити пішки, любить гуляти та бувати на природі. Тому новину про те, що місто буде більш зеленим сприйняла з радістю. Говорить, що це добре, що буде більше парків та менше доріг і машин. Зустріч була цікавою, але погано, що прийшло небагато житомирян.

А от громадський діяч Ілля Грицанюк у свою чергу зазначив, що на його думку у концепції не приділили увагу паркувальним місцям, але він сподівається, що згодом це буде враховано. Також він не бачить деяких моментів, які були б необхідні для тих, хто буде організовувати масовий захід на майдані. Тому Грицанюк вважає, що треба провести тест і тоді, буде зрозуміло що і як потрібно робити.

!!

 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.