Вівторок, 19 Березня, 2024

У Житомирській політехніці провели Space Tech Fest

У Державному університеті “Житомирська політехніка” провели третій фестиваль Space Tech Fest. На фестивалі були представлені роботи, військова техніка, симулятори, фізичні та хімічні експерименти та багато іншого. 

Далі розкаже “Житомир – місто майбутнього” з посиланням на Житомир.info

Адміністрація закладу проводить даний захід для того, щоб заохотити молодь до вивчення сучасних технологій. За словами ректора університету Віктора Євдокимова, вони завжди хочуть зробити фест цікавим для молодого покоління, щоб учні та випускники школи бажали займатися научними дослідженнями, технологіями та бачили з цим своє майбутнє. 

Що було цікавого?

В університеті є студентська лабораторія мехатроніки, представники якої презентували на заході зроблений ними 3D принтер, а також верстат, який керується комп’ютером та автомобіль з розумом. 

Крім цього на фестивалі був представлений симулятор, презентований Західноукраїнською школою авіації. Завдяки йому, кожен з присутніх міг відчути себе справжнім пілотом літака. Представник школи авіації Олександр Красілич розповів, що вони займаються виготовленням тренажерів для авіації. На фестивалі вони представили мінімальний комплект тренажера, який дозволяє моделювати всі етапи справжнього польоту таким чином, як це відбувається насправді у кабіні літака. 

“Це було дуже класно. Ти ніби летиш в справжньому літаку, дійсно реалістично”, – ділиться учень Старосолотвинської ЗОШ Павло Сухацький.

Під час фестивалю студенти Чорноморського університету ім. П. Могили представили цікавий стартап – додаток, який стане помічником у пошуку речей. Такий прилад допоможе людям з вадами зору або тим, хто має погану пам’ять. Студент цього навчального закладу Руслан Чернявський розповів, що додаток можна завантажити на свій смартфон, після цього провести телефоном по кімнаті. За допомогою штучного інтелекту, створюється 3D модель кімнати та всіх предметів, які розташовані у ній. Ви називаєте предмет, а смартфон вказує де він знаходиться, це дуже зручно, коли ви не можете щось знайти та маєте мало часу. 

Також на фестивалі були присутні і закордонні гості, які презентували свої власні розробки. Білоруські колеги привезли біля 150 експонатів. Також були представники Казахстану та Об’єднаних арабських еміратів. З представниками інших країн були обговорені питання можливої співпраці у майбутньому. 

Загалом в цьому році на Space Tech Fest було завітало більше 80 учасників.  

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.