П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У Житомирі встановлять Ейфелеву вежу за 720 тисяч гривень

У Житомирі хочуть встановити Ейфелеву вежу, вірніше її 25-метрову копію. Це подарунок Житомир коростенського підприємця. Встановити її хочуть біля “Житомирської політехніки”. Далі розкаже “Житомир – місто майбутнього”

Також заплановано біля будівлі навчального закладу створити парк технологічного розвитку. Керівники Політехніки вже оголосили тендер для того, щоб створити сквер та встановити вежу. Вартість, яка зазначена у тендерній документації складає 720 тисяч гривень. 

За словами ректора університету Віктора Євдокімова, 50 відсотків вартості заплановано виділити з університетського бюджету, іншу частину грошей будуть просити у області. Якщо обласний бюджет не зможе допомогти, тоді вже розраховують на допомогу спонсорів або альтернативні шляхи фінансування.

За проектом “Ейфелева вежа” будуть встановлювати на додатковому підвищенні, яке має вигляд декоративної підставки з бетону, що розташована на 1.2 метра від поверхні. Під самою конструкцією буде створена гравюра у вигляді карти Європи, де будуть вказані відстані від Житомира до всіх столиць Європейського союзу. Євдокімов зазначив, що вежа буде розміщена на газоні напроти “Житомирської політехніки”.

А ось у сквері хочуть зробити сучасне освітлювання. На кожному ліхтарі будуть кольори прапорів європейських держав та їх герби. Таких світильників буде встановлено 32 і кожен з них буде світитись окремо один від одного. Крім цього, збираються встановити тротуарну плитку, а також багато декоративних лавок, які будуть лаковані у кольори прапорів європейських країн. 

Нагадаємо, що раніше міська влада визначилась з місцем встановлення копії Ейфелевої вежі у Житомирі. Розглядалися, зокрема, центр міста, паркова зона тощо. Але після консультацій з підприємцем, який її виготовив та подарував місту, було обрано місце біля Політехніки.  

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.