П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Найдовший двоповерховий міст у світі

Проліт сягає 1,7 км, загальна довжина становить 4,13 км. Мова йде про найдовший двоповерховий автодорожній міст у світі, котрий знаходиться у китайському місті Ухань. Нещодавно відбулося його відкриття, а 24 жовтня водії зможуть проїхатися по ньому. Детальніше про подію розповість Житомир Майбутнього.

Двоповерховий міст звели над річкою Янцзи. Перший ярус наповнений шістьома смугами руху зі швидкісним обмеженням в 80 кілометрів на годину. В нижній частині мосту водії зможуть їхати, не перевищуючи швидкість в 60 кілометрів на годину. Присутні велосипедні доріжки, декілька смуг для пішоходів.

Такий міст, окрім того, що є найдовшою спорудою у світі, поєднує Гонконг і Макао з континентальною частиною. Цікаво, що по плану будівництво об’єкту повинно було закінчитися в 2021 році, але спільними зусиллями подія відбулося раніше.

В Чжухаї пройшло урочисте відкриття мосту, на захід прийшло приблизно 700 гостей. Віце-прем’єр Хань Чжен висловився з приводу такого відкриття. Він вважає, що цей міст в будь-якому разі вплине на інтеграцію Гонконгу і Макао в континентальний Китай. Така подія безпосередньо вплине на економічний розвиток регіону.

Розпочалося будівництво найдовшого двоповерхового мосту у світі в 2009 році, вартість перевищила 20 мільярдів доларів.

Відомо також, що завдяки такому будівництві поєднаються три базові прибережні міста. Мова йде про Джухай, Макау, Гонконг. Вже 24 жовтня по мосту розпочнеться рух. Незважаючи на те, що протягом 9 років проходило зведення конструкцій, відкриття відкладали, але все ж ця подія відбулася.

Цей міст здатний витримати тайфуни, землетруси, адже на будівництво використали 400 тонн сталі.

Дивовижним стало дане відкриття, адже кількості сталі, котру використали для будівництва вистачило б на 60 Ейфелевих веж.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.