Четвер, 25 Квітня, 2024

В Україні з'являться парковки-роботи

З 1 липня у великих містах України проектуватимуть автоматизовані парковки.

Далі розкаже «Житомир – місто майбутнього»

Це ефективна альтернатива гаражам парковкам. По-перше, це заощаджує простір для розміщення таких парковок. На невеликій ділянці землі можна розмістити у декілька разів більше машин. По-друге, це економія часу водіїв на парковку, адже все відбувається автоматично.

За словами заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України Лева Парцхаладзе, перші автоматизовані стоянки для авто з’явилися майже 100 років тому. В Америці їх почали будувати ще в 40-50-х, а в Європі – у 70-80-х.

«Ми, на жаль, лише нещодавно прийшли до цього. І тепер можливість проектування таких парковок нарешті унормована у Державних будівельних нормах», – говорить Парцхаладзе

Принцип роботи автоматизованих гаражів пов’язаний з повною автоматизацією усіх процесів, коли і в’їзд, і виїзд автомобіля на місце для паркування відбувається без участі водія та пасажирів.

Парковки будуть особливо актуальні для районів великих міст із щільною забудовою, де немає достатньо місця для розміщення звичайних автостоянок.

Площу приміщень під автоматизовані гаражі визначатимуть відповідно до особливостей і технічних можливостей застосовувати такі механізми.

Керувати пристроєм для переміщення автомобілів будуть у диспетчерській. Вона розташовуватиметься на посадковому поверсі. Максимальний обсяг пожежного відсіку для автоматизованих гаражів становитиме не більше 200 автомобілів.

У Києві до 2020 року планують облаштувати 125 000 паркомісць. Вирішити питання збільшення паркомісць у столиці покликана Концепція розвитку паркувального простору в місті Києві, затверджена рішенням Київської міської ради від 22 січня 2015 року

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.