Субота, 20 Квітня, 2024

Турецька компанія побудує сонячну електростанцію в Житомирській області

Стало відомо про підписання меморандуму про співпрацю із MNG. Мова йде про будівництво сонячної електростанції турецькою компанією в Житомирській області, потужність котрої складе 5 МВт. Детальніше про подію розповість Житомир Майбутнього.

6 листопада даний документ підписали три ключові особи: Віталій Бунечко, котрий є головою ОДА, Неджмі Білгін, котрий є представником турецької компанії та Олексій Шекета, більш відомий як голова правління ПАТ ЕК Житомиробленерго.

Турецьку компанію заснували в 1976 році, в Анкарі розміщується її штаб-квартира. За цей час вона проявила себе досить добре, заслужила хорошу репутацію. Компанія MNG спеціалізується в різних сферах. Яскравими тому прикладами є енергетика, будівництво, фінанси, інвестиції. Компанія також займається авіаперевезеннями, туризмом. В компанії працює більше, ніж 20 000 осіб. Для прикладу, будівельні проекти Корпоративної групи в Туреччині перевищують 12,3 мільярди доларів.

Голова ОДА наголосив на готовності та бажанні співпрацювати. Брониківська об’єднана територіальна громада задоволена підписанням меморандуму, адже це є гарантією допомоги.

Досить приємно, що інвесторська діяльність турецької компанії розпочинається саме на землях Житомирської області. Виходячи з проекту про співпрацю, після будівництва сонячної електростанції буде створено близько 20 робочих місць. В рамках даного проекту буде розвиватися соціальна сфера та розшириться мережа інфраструктури в цілому в Житомирській області.

Представники турецької компанії впевнені, що будівництво даної сонячної електростанції стане поштовхом до подальшої співпраці. Будівництво першої на Житомирській області сонячної електростанції від даної компанії стане першим кроком до співпраці. За прогнозами, в Україні планують в подальшому запустити близько 200 МВт. В квітні 2020 року розпочнеться заплановане будівництво. За попередніми підрахунками вартість такого проекту досягне близько 5 мільйонів доларів.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.