Четвер, 25 Квітня, 2024

Сонячної електростанції поблизу Житомира не буде

Стало відомо, що попередньо узгоджений проект будівництва сонячної електростанції поблизу Житомира не буде реалізований. Деталями поділиться Житомир Name.

Побудова СЕС

Артем Сачук підтвердив, що проект не буде реалізовано в селі Глибочиця. Угоду було розірвано через юридичні причини.

Мова йде про те, що земельна ділянка знаходиться за межами міста. В.о. міністра фінансів в 2018 році, за словами Артема Сачука підписала гарантію, а її заступник в 2019 році відмовився від підписання. Уряд Словенії забрав грантові та кредитні кошти, тобто даний проект «помер».

Співпраця з Riko

Нагадаємо, планувалося з 2018 року будівництво словенською компанією на території Житомирщини (біля села Глибочиця) сонячної електростанції. Її потужність, як раніше зазначалося, мала досягати 10,6 мВт. Сергій Сухомлин підписав угоду з директором компанії Янезом Шкрабцем, виділено ділянку у 18 гектарів.

КП «Центр інвестицій» планував отримати від продажу сонячної енергії СЕС 35,6 мільйонів гривень.

Зазначимо, даний проект був одним з двох масштабних проектів, орієнтирів розвитку Житомирщини. Окрім побудови сонячної електростанції, мер міста планував реалізувати проект по відновленню роботи аеропорту.

Тендери

Варто нагадати, 23 лютого 2018 року було оголошено два тендери, котрі стосувалися будівництва майбутньої електростанції на території села Глибочиця. На розробку проектно-кошторисної документації, будівельно-монтажних робіт, пусконалагоджувальних робіт виділено 108 мільйонів 47 тисяч 85,8 гривень, на закупівлю обладнання міська влада виділила 326 мільйонів 57 тисяч 159, 65 гривень.

Уже 26 липня (після відмінених попередніх тендерів) міська рада дозволила КП «Центр інвестицій» отримати кредит в 7 мільйонів євро в «Укргазбанку» для будівництва сонячної електростанції.

Сонячної електростанції поблизу Житомира не буде

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.