П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Нова акваферма Житомира

Вже до літа цього року 2020 планують створити невелику акваферму в Житомирі, котра буде спеціалізуватися на вирощенні австрійського червонопалого рака. Деталі розповість Житомир Майбутнього.

Ініціатива

Міжнародна агенція Goodwill, інвестори Данії та житомирська громадська організація «Атошник» планують разом створити таку акваферму. Відомо, що кілограм австрійських раків коштує від 500 до 700 гривень, але їх м’ясо набагато смачніше, якщо порівнювати з українськими річковими раками.

Чому австрійські раки?

Такий вибір має декілька переваг. Австрійські раки мають на 30% більше м’ясистих ділянок. Вони ростуть набагато швидше. Для прикладу українські раки виростають до розміру 60 грам на третьому році свого життя, а австрійський рак стільки набирає за перші півроку життя.

Окрім цього, варто розглянути питання потомства. Червонопалі раки можуть давати потомство 3 рази на рік (до 1000 мальків), а річкові раки всього лише один раз на рік (до 100 мальків).

Австрійські раки в Україні можна вирощувати в два етапи. Перший варіант вирощування – у штучному середовищі, а другий допустимий варіант – випускати у відкриті водойми влітку. В другому випадку вони таким чином дозрівають.

За будівництво акваферми, бізнес-складову проекту відповідатимуть громадська організація «Атошник». Закордонна агенція буде координувати весь процес реалізації проекту в Житомирі.

Наразі відомо, що у Херсоні такий бізнес уже активно функціонує, причому досить успішно. Херсонець вклав 400 000 гривень для реалізації проекту в життя. Тому скоро таке майбутнє очікується в місті Житомирі.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.