П’ятниця, 29 Березня, 2024

Тестування нових технологій відеонагляду

Стало відомо, що під мостом залізничного вокзалу встановили камеру фотофіксації. Детальніше про подію розповість Житомир Майбутнього.

В соціальних мережах користувачі стали поширювати дану інформацію. З неї випливає, що камера фотографує абсолютно всі транспортні засоби, котрі проїжджатимуть під мостом.

В цей час водії гадають, хто встановив фотокамеру, якою метою керувався. Одна категорія водіїв впевнена в тому, що це контроль дотримання швидкісного режиму, інші впевнені, що метою є контроль за дотриманням правил дорожнього руху в цілому.

Щоб дізнатися відповідь на дане запитання, журналісти звернулися до патрульної поліції ЖО, та в інші організації. Ні одна з установ не змогла відповісти на це запитання. Володимир Сидорчук, керівник КП «Експлуатації штучних споруд» відповів, що встановлення фотокамери є експериментом. Метою є розуміння, наскільки якісно та справно вона буде працювати. Наразі відомо, що така фотокамера одна на весь Житомир, установлена під залізничним мостом.

В цілому, можна сказати, що встановлення фотокамери направлене на збільшення безпеки міста. З практики міста Києва відомо, що випробувальні роботи приладів автоматичної фотофіксації та відеофіксації підходять до кінця. З їх практики відомо, що прилад здатний фіксувати номер автомобіля – порушника. Система шукає порушника ПДР в базі поліції, формує квитанцію про штраф.

В Житомирі ж наголошують на експериментальності таких дій. Наразі про практику столиці, перенесеної на Житомир говорити зарано. Проте, влада хоче впровадити в майбутньому подібну практику. Адже мета фото та відеофіксації – безпека житомирян, покарання порушників.

Користувачі соціальних мереж віднеслися до таких інновацій з гумором, адже таку практику можна побачити в інших країнах давно. Але для житомирян це залишається поки чимось новим.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.