Субота, 20 Квітня, 2024

Яким буде 3* готель в Житомирі

Житомиряни спостерігають за реконструкцією готелю «Житомир» в центрі міста на майдані Перемоги. Вже відомо, що замість занедбаного приміщення з’явиться тризірковий готель. Деталями поділиться Житомир Майбутнього.

Історія готелю «Житомир»

В 1971 році на майдані Перемоги побудували готель «Житомир». Номери відрізнялись некомфортними умовами проживання, гості закладу скаржились на зношеність обладнання. Через це в готелі бувало не так багато гостей.

Загальна площа восьмиповерхового майнового комплексу готелю склала 10 860,4 квадратних метри. Його вартість на електронному аукціоні, котрий був запланований на 29 січня, а продажі на 30 січня, склала 60 082 176 гривень (з ПДВ).

На початку 2020 року стало відомо, що Житомирська міська рада передала готель товариству «Фаворит компані».

Майбутнє готелю «Житомир»

Свою думку висловила Олена Розенблат, котра є співзасновницею компанії. Вона розповіла, що читала багато коментарів невдоволених житомирян. Мова йде про коментарі щодо знесення будівлі та побудови багатоповерхівки. Олена Розенблат хоче заспокоїти всіх мешканців міста, адже готельний напрямок буде збережений. Прагнення – готель, котрий повністю відповідатиме вимогам тризіркового закладу. Будівлю хочуть зробити максимально комфортною. Співзасновниця впевнена, що з часом категорію закладу можна буде підвищити, але потрібен час.

Своєю думкою з приводу забудови поділився представник підприємства-підрядника Микола Козачок. Він розповів про роботи, пов’язані з ремонтом будівлі. Мова йде про очищення колишнього готелю «Житомир» від сміття, старих меблів та речей.

На першому поверсі планується розміщення лаунж-зони, ресторану, кафе. Планується розмістити дитячий центр з ігровими зонами. Частину всієї площі закладу (мова йде про 500-600 квадратних метрів) планується використати під рітейл, тобто направити для торгівлі товарами. Наразі вирішується, який буде обрано напрямок рітейлу, адже варіантів багато. Пропозиції ще розглядаються.

На другому та третьому поверхах буде коворкінг (у вузькому значенні колективний офіс), розмістяться конференц-зали. Близько 200 людей зможе вмістити комфортна та сучасна конференц-зала.

З четвертого по восьмий поверхи будуть розташовані номери, зручні апартаменти. За попередніми підрахунками, це 145 кімнат в 4 категоріях. Номери розраховані більше, ніж на 350 гостей.

Сам Борислав Розенблат висловив думку з приводу цього. За його словами, важливо не лише відновити готель, але й зробити його привабливим для містян и гостей міста.

Метою створення європейського готелю три зірки є процвітання туризму в Житомирі, впровадження нових технологій в нашому місті. Хочеться вірити, що зовсім скоро Житомир з’явиться на туристичній карті України.

Оголошена орієнтовна вартість бюджету реконструкції, сума досягла 7 мільйонів євро. 1 вересня 2021 року заплановане урочисте відкриття тризіркового готелю в центрі міста.

Туристична карта України

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.