Четвер, 18 Квітня, 2024

Ескізи реконструкції скверу біля фонтану «Космонавт»

22 травня мер міста Житомира Сергій Сухомлин оприлюднив візуалізацію реконструкції скверу біля фонтану «Космонавт». Детальніше розповість Житомир Майбутнього.

Відомо, що сквер на Польовій виконають у космічному стилі. Саме цим місцем вирішив зайнятися мер Житомира, адже більшість жителів цього мікрорайону полюбляють проводити тут час. Прийшла черга оновити та осучаснити сквер на Польовому майдані.

З візуалізації жителі міста можуть побачити, як в майбутньому буде виглядати сквер. Подібне оновлення є прикладом передпроектної пропозиції.

Автори проекту переконані, що варто продовжити космічну тематику. Запропонована авторами модель виглядає як Сонячна система. Серед семи планет в центрі знаходитиметься фонтан «Космонавт», він буде уособлювати Сонце.

Сергій Сухомлин розповів також про дитячі та ігрові майданчики, котрі також будуть присутніми в оновленому сквері. Житомирський нардеп Борислав Розенблат на своїй сторінці у соцмережі поширив відеопрезентацію двох варіантів нового дизайну скверу навколо фонтану «Космонавт». Задумів дійсно багато, але на їх втілення потрібен час. Борислав Розенблат поділився з жителями Житомира, що оновлений сквер з фонтаном міститиме алеї, дитячі майданчики, фотозони, паркінг та цікаві сучасні скульптури.

Відомо, що на роботи по реконструкції фонтану, прилеглої до нього території з міського бюджету виділять 350 000 грн при умові співфінансування з державного бюджету.

Сергій Сухомлин наголошує, що даний проект не будуть фінансувати до того моменту, поки з державного бюджету влада не виділить 10 мільйонів гривень на реконструкцію ЦНАПу (приміщення Корольовської районної ради). Мер Житомира планує частину коштів направити на ЦНАП, другу частину на сквер, котрий розміщується біля нього та на реконструкцію фонтану «Космонавт».

Житомиряни з нетерпінням чекають початку реалізації проекту реконструкції скверу біля фонтану «Космонавт».

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.