Четвер, 25 Квітня, 2024

У Житомирській області хочуть створити космічний кластер "Полісся"

Обсудити концепцію стосовно створення інноваційного космічного кластеру “Полісся” хочуть депутати Житомирської обласної ради вже на наступній сесії. Далі розкаже “Житомир – місто майбутнього”

Розробкою відповідного проекту рішення займався депутат облради Сидір Кізін, його вже опублікували на сайті.  

Завдання

Кластер має допомагати розвитку сучасних космічних технологій у “сфері управління регіонального розвитку”, а також повинен підвищити рівень конкурентної спроможності області. Досягти цього можна забезпечивши розвиток інфраструктури та розвиваючи високі технології. Також завданням кластеру є створити регіональну систему, яка дозволить дистанційно зондувати Землю і забезпечити системне отримання даних ДЗЗ, щоб задовільнити потреби у державній безпековій сфері. Окрім цього, треба створити систему інформаційного забезпечення та моніторингу, що буде відповідати новій моделі управління областю за допомогою платформи геоінформаційної системи АгсСІЗ. 

Мета створення

“Метою концепції створення регіонального інноваційно-космічного кластера “Полісся” є: визначення перспектив формування регіонального інноваційно-космічного кластера, на базі якого здійснюватиметься розвиток сучасних космічних технологій у сфері управління регіональним розвитком; інформаційна, продовольча та екологічна безпека; реалізація історико-культурних та туристичних проєктів; якісна підготовка відповідних фахівців та проведення наукових досліджень у визначених сферах», — йдеться у концепції.

Після того, як буде затверджена концепція, депутати запланували подати цей документ на затвердження до Уряду. Вже після цієї процедури можна буде розробляти детальний план створення кластеру, презентувати його та укласти угоди з інвесторами.

Фінансуванням кластеру буде займатися державний та обласний бюджети, але є варіант залучання інших джерел фінансування. 

Нагадаємо, що на Житомирщині компанія “Райт Солюшн”, яка займається видобутком бурштина, заявила про тиск на її бізнес. На сайті цієї компанії 1 листопада з’явилась публікація про те, що їх офіс оточили працівники прокуратури та поліцейські. Силовики проводили обшук та хотіли вилучити техніку та документи. Директор фірми говорить про те, що всі ці дії відбуваються з метою отримання грошей. Він називає прізвища правоохоронців, які можуть бути задіяні у цій справі.

!!

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.