Субота, 27 Квітня, 2024

У Житомирі ремонтують приміщення Магістрату, куди планують перенести мамонта

 

У Житомирі у будівлі Магістрату, що на Замковій горі тривають роботи з реконструкції.

Далі розкаже “Житомир – місто майбутнього”

Для того, щоб подивитись як йдуть ремонтні роботи, туди завітав голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма. Обласний бюджет виділив на роботу з реставрації Магістрату 5,5 мільйонів гривень. За словами директора КЗ “Житомирський обласний краєзнавчий музей” Романа Насонова, тут буде знаходитись Музей історії та природи, а також відомий скелет так званого “житомирського” мамонта. 

На цей час там вже встигли зробити такі роботи:

  • укріплення фундаментів, 
  • заміна перекриття між поверхами з дерев’яного на бетонне,  
  • всередині будівлі підготовлено стіни  до того, щоб проводити оздоблювальні внутрішні робіт,   
  • встановлення індивідуального теплового пульту.

Зараз монтують вентиляційну систему, а також передбачено функціонування ліфту для людей з інклюзивними потребами. Директор музею повідомив, що вентиляційна система в Магістраті буде професійною. Аналогів їй в інших музеях України немає. 

Голова обласної ради Володимир Ширма ознайомився з результатами виконаних робіт та поговорив з керівним складом музею та представниками підрядника. На його думку, коронавірус трохи вніс корективи, але цей об’єкт буде обов’язково завершено та всі експонати з фондів музею займуть свої місця в експозиції музею. Він наголосив, що будинок Магістрату має стати справжньою візитівкою Житомира. 

Довідка

Будівлю Магістрату побудували в Житомирі у 18 столітті на Замковій горі. Вона зроблена з цегли та має два поверхи. Ратуша є прикладом стилю неоренесанс. Зводили будинок як адміністративний для мерії міста. Він пережив дві війни та революцію, там свого часу був ринок, де були розташовані м’ясні павільйони. Під час Другої світової війни будинок був зруйнований, але з часов йому повернули його архітектурний вигляд.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.