Субота, 27 Квітня, 2024

У Житомирі планують розпочати реконструкцію музею Космонавтики

У наступному році заплановано розпочати реконструкцію житомирського музею Космонавтики. Таку інформацію надали на засіданні бюджетної комісії. Далі розкаже “Житомир – місто майбутнього”

Як заявила заступниця директора музею Вікторія Четвертак, якщо реалізувати цей проект, тоді покращиться туристична привабливість Житомира. Запланована масштабна реконструкція музею. Те, що планують побудувати на цій ділянці буде реалізовано за проектом, який зараз знаходиться у стадії розробки. Пройшло лише одне засідання, на якому художник показав своє бачення ескізу реконструкції. Але існує одна проблема, музей вже переріс ту територію, яка у нього є, її просто не вистачає. Музей затиснули приватні будинки. Єдиний вихід працівники музею бачать у цій ділянці, яка належить міській раді. 

Четвертак говорить про ділянку, яка має площу 5 сотих, на ній зараз розташоване технічне приміщення КП КВЖРЕП №16. Обласна рада просить передати їй цю ділянку, за допомогою якої буде можливість збільшити територію музею. 

Але, перед тим, депутатський корпус міської ради вирішив побачити ескіз майбутньої реконструкції, а також дізнатися на яких умовах буде фінансуватись цей проект. Представники музею та Житомирська обласна рада зазначають, що фінансування реконструкції буде робитись коштами спонсорів. 

Члени бюджетної комісії зазначають, що коли почули про спонсорські гроші, то у них виникли питання. Депутати хочуть дізнатись, які суми цих коштів та хто їх буде надавати. Вони готові підтримати музей Космонавтики та надати їм потрібну ділянку землі, але треба спочатку знати, що там і як буде, для цього потрібен попередній екскіз. 

Тому депутати відклали це питання до доопрацювання та запросили в обласної ради ескізний проект реконструкції музею та інформацію про джерела фінансування та кошторис робіт з реконструкції. 

Нагадаємо, що в 2020 році, в Житомирі буде відзначатись рік космонавтики. А музей Космонавтики теж має своє свято в наступному році. Він буде святкувати 50 років від дня заснування.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.