П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Укрзалізниця створила робочу групу, яка займеться питанням доцільності запуску “Інтерсіті” через Житомир

У Міністерстві інфраструктури пройшла зустріч, під час якої було прийнято рішення створити робочу групу, яка буде займатись вивченням питання доцільності електрифікації ділянки від Новоград-Волинського до Житомира та запуску швидкого потягу “Інтерсіті”. Далі розкаже “Житомир – місто майбутнього” з посиланням на Житомир.info

Такі інформацію повідомив народний депутат від політичної партії “Слуга народу” Ігор Герасименко. За його словами буде створено робочу групу в Укрзалізниці для вивчення доцільності. Це буде дотаційний проект. 

“Вартість електрифікації 1 км залізниці – 12 мільйонів гривень, а там близько 80 км від Житомира до Новограда-Волинського. Електрифікація цієї ділянки дасть можливість запустити поїзд “Інтерсіті” сполученням Київ-Львів через Житомир”, – розповів Герасименко.

Як зазначив нардеп, зустріч пройшла 21 січня, але вже до 20 лютого робоча група повинна надати обґрунтовані висновки про доцільність чи недоцільність проведення робіт з електрифікації певної ділянки. Він також повідомив, що на зустрічі був присутній житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Герасименко розповів, що від Житомирської міської ради повинен бути лист, у якому будуть викладені пропозиції про включення їх представників до складу робочої групи. Народний депутат також хоче написати листа, у якому буде просити включити до групи свого помічника Віталія Кучеренка.

Нагадаємо, що раніше, народний депутат Ігор Герасименко повідомляв, що питання запуску швидкого потягу з Житомира до Києва було включене в державну транспортну стратегію, але зазначив, що втілити цю ідею буде доволі складно.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.