Четвер, 28 Березня, 2024

Як обрати Wi-Fi адаптер

Бездротова мережа є саме тим варіантом, за допомогою якого можна мати доступ до інтернету через будь-який пристрій. Саме тому wifi адаптер стане кращим рішенням того, як отримати доступ до інтернету вдома, чи в робочому офісі. Житомиряни мають можливість придбати адаптер по доступним цінам в інтернет-магазині.

Способи підключення

В тому випадку, якщо у вас стаціонарний комп’ютер, інтернет підключений через Wi-Fi роутер, тоді є два способи підключення з маршрутизатором. Варто роздивитися їх більш детально.

  1. Є варіант використання мережевого кабелю. Недолік використання цього способу на практиці полягає в необхідності прокладання мережевого кабелю від роутера до комп’ютера. Якщо ці два пристрої знаходяться поряд, тоді ніяких проблем немає. Не завжди красиво та зручно протягувати кабель. До переваг даного способу варто віднести те, що з’єднання в цьому випадку набагато стабільніше, вище швидкість інтернету.
  2. Другий варіант полягає у виборі Wi-Fi-адаптера. В стаціонарних комп’ютерів їх немає, тому актуальним є питання покупки. Далі прослідує етап встановлення та налаштування пристрою. Ніяких проводів в цьому випадку не буде.

Технічні характеристики

Окрім інтерфейсу підключення (USB, PCI Express), важливо звернути увагу на інші, не менш важливі характеристики пристрою. Ключову роль має швидкість передачі даних, підключення до комп’ютера.

Спеціалісти радять звертати увагу на коефіцієнт підсилення Wi-Fi мережі. Частіше всього такий показник, як потужність антени, не вказується. В тому випадку, якщо ваш комп’ютер встановлений далеко від маршрутизатора, варто обирати приймач з зовнішніми антенами. Системний блок встановлений на полу, є варіант підключення адаптера через USB-подовжувач, встановлення його на стіл.

Актуальним є питання стосовно вибору адаптера під конкретний комп’ютер, чи маршрутизатор. Спеціалісти акцентують увагу на тому, що цього робити не потрібно, все і так буде працювати. До винятків відносять прив’язку до старого обладнання. Виробники випускають драйвера для всіх систем, тому ніяких проблем в цьому випадку не повинно виникнути.

Ще один важливий момент полягає в тому, що не обов’язково обирати того же виробника адаптера, що і роутера.

Виробник

Компанії, котрі спеціалізуються на тому, що роблять мережеве обладнання, займаються виробництвом Wi-Fi адаптерів. Вибір дійсно великий.

Спеціалісти не раз акцентували увагу на тому, що важливий не бренд, а технічні характеристики, наповненість пристрою. Важливий також бюджет, на котрий ви орієнтуєтесь.

Після покупки, ви можете самостійно підключити та налаштувати адаптер, в залежності від моделі, виробника якісь моменти можуть відрізняються. В цілому, процедура однакова, дії прості та схожі по своєму алгоритму.

Широкий асортимент, різні цінові категорії представлені в «ТехноТренді». Житомиряни можуть більш детально ознайомитися з переліком, підібрати для себе найкращий варіант.

Як обрати Wi-Fi адаптер

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.