П’ятниця, 29 Березня, 2024

Південна Корея планує запустити 5G

5 квітня призначено запуск нових телекомунікаційних систем. Південна Корея активно готується до того, щоб стати першою країною з інтернетом п’ятого покоління. Далі розповість Житомир Майбутнього.

Відомо, що оператором мобільного інтернету нового покоління для Південної Кореї є SK Telecom. Завдяки 5G перед користувачами відкриваються нові можливості. Мова йде про завантаження фільму менше, ніж за секунду. Використання даного формату відкриє нові можливості для стрімінг-відео файлів в продуктах, пов’язаних з віртуальною реальністю та штучним інтелектом.

Трохи раніше, 19 березня проводився аукціон, на котрому визначалися компанії, котрі будуть займатися будівництвом найбільш швидкої мережі.

Інший оператор мобільного зв’язку – американський Verizon повідомив про запуск мережі 5G 11 квітня. За попередньою інформацію п’яте покоління мобільного зв’язку почне працювати у Міннеаполісі та Чикаго. Планується розширити цей список до кінця 2019 року до 30 міст. Споживачі зможуть користуватися рядом переваг швидкісного інтернету від 85 доларів за місяць (вартість послуг оператора) та 10 доларів (додаткова плата за інтернет).

У каліфорнійському місті Мілл-Велл трохи раніше заборонили встановлювати антену для 5G у житлових районах. Це рішення пояснюється страхом та протестом місцевих жителів, котрі переконані, що встановлення високошвидкісної мережі спровокує виникнення в них раку.

В Україні швидкісна мережа п’ятого покоління з’явиться не раніше 2020 року, адже для цього потрібні додаткові частоти. Таку інформацію надав керівник Національної комісії регулювання зв’язку та інформатизації Олександр Животовський. Весною минулого року в Україні запрацювала мережа 4G, котра охопила 20 міст. Лише три мобільні оператори отримали ліцензію: «lifecell», «Водафон Україна» та «Київстар».

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.