Середа, 24 Квітня, 2024

Музейний сад в Житомирі

Після проведення реконструкції Магістрату Житомирського обласного краєзнавчого музею, котрий знаходиться на Замковій горі, планується створити музейний сад. Детальніше розповість Житомир Майбутнього.

22 квітня цю інформацію повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації. Озвучили дане рішення з посиланням на Тетяну Парфентієву, котра є наразі начальником управління культури та туризму ОДА.

Після того, як завершиться виконання будівельної роботи в Магістраті, планується розмістити на першому поверсі музей природи, на другому поверсі організувати музей історії. В приміщення планують переселити мамонта. Під «музейним садом» Тетяна Парфентієва має на увазі відкритий простір на вулиці. Достатньо зручно в такому місці проводити лекції, планується в подальшому влаштувати кінотеатр під відкритим небом.

Житомирська ОДА зазначає, що вже проведено тендер на 21 млн грн для проведення реставрації. Переможця тендеру, за словами Євгена Кульчинського – директора департаменту регіонального розвитку ОДА, повинні обрати на цьому тижні.

На початку місяця Житомирська облдержадміністрація повідомляла, що передбачено в обласному бюджеті на проведення ремонтно-реставраційних робіт будівлі 8 млн грн.

Варто зазначити, що реставрація Магістрату передбачає відновлення конструкцій, елементів будівлі. Планують замінити дерев’яне перекриття споруди, застосувати більш сучасні конструкції. Магістрат потребує внутрішнього оздоблення, планується робота з повним демонтажем залишків зруйнованого оздоблення, будуть проведені гідрозахисні та водозахисні заходи.

Ремонтно-реставраційні роботи в Магістраті також передбачають відновлення внутрішнього опорядження в приміщенні, проведення заміни, чи влаштування мереж інженерного забезпечення Магістрату.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.