Четвер, 25 Квітня, 2024

Житомиряни з дитячими візочками тестували на доступність сквер на Лятошинського

В Житомирі вже завершується реконструкція скверу, що розташований на вулиці Лятошинського, тому 23 квітня головний житомирський архітектор Юрій Безбородов прогулявся з житомирськими матусями і татусем, що прийшли з дитячими візками з метою  дати оцінку доступності місцям громадського відпочинку у новій локації.

Далі розкаже «Житомир – місто майбутнього»

Ініціатором цієї “інспекції” стала житомирянка Анна Павлюк, яка є адміністратором сторінки у мережі Фейсбук “Матусі та татусі Житомира”. Анна розповіла, що після того як Безбородов опублікував у Фейсбук фото нових доріжок і лавок у сквері на Лятошинського, багато хто з користувачів мережі висловили свої сумніви щодо зручності проходу там з візками.

За словами Анни, питання прохідності міста для матусь і тат з візочками піднімалося неодноразово. Місто змінюється, це чудово, але хотілося б, щоб воно реконструювалося з урахуванням маломобільних груп.

 

“Ми звикли жити з цими обмеженнями, але ж ми рухаємося до Європи і тому прагнемо, щоб громадські локації були загальнодоступні практично, а не тільки номінально. Добре, що на нас починають зважати”, – сказала Павлюк.

Так званий “тест-драйв” дав позитивний результат. Проїшовшись з візочками по новим доріжкам та посидівши на лавочках, батьки залишились задоволеними. А ось коли батьки спробувала потрапити з візочками в магазини чи кав’ярні на Михайлівській та Лятошинського, почали виникати проблеми. До них потрапити з візочком не є можливим.

«Все повинно бути в одному рівні, без бар’єрів. Для людей і інвалідністю сквер не настільки доступний, тут буде необхідний супровід, однак ми на більше й не розраховували», – говорить Юрій Безбородов.

Дуже часто мами збираються, щоб купити каву в центрі Житомира: одна стоїть з візками, інша йде по каву, – розповідають учасниці «тест-драйву». Або тримають двері, щоб заїхати коляскою до аптеки з високим порогом.

Також головний архітектор міста розповів, що зараз у сквері встановлюються камери спостереження, встановлюють столи для шахів та довисаджують рослинність. Також вже є освітлення, яке буде вмикатися у темну пору доби. Буде розміщена громадська вбиральня. Також обіцяють, що у сквері буде працювати вай-фай зона.

За матеріалами Житомир.info

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.