Середа, 24 Квітня, 2024

Заступник міністра оприлюднив ескізи Палацу спорту в Житомирі

У Житомирі запланували звести новий сучасний Палац спорту, який зможе розмістити до 3 тисяч глядачів та буде своєрідним центральним об’єктом спортивного життя міста.

Далі розкаже “Житомир – місто майбутнього”

Цікавим є те, що нова споруда буде мати модульне покриття, яке може бути змінено відповідно потрібної функції. Зараз продовжуються роботи по проектній розробці. Таку інформацію надав заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе. Про це чиновник написав у своїй сторінці у Фейсбук.

У його повідомленні, зокрема говориться про те, що у Житомирі побудують сучасний Палац спорту.

Будівництво заплановано на Старому бульварі, неподалік від міського парку. Спортивний комплекс буде ареною, яку оснастять модульним покриттям, що може бути змінено у залежності від функціонального призначення. Так її можна буде переробити з спортивної арени в концертну залу з великою сценою. арена зможе приймати змагання на міжнародному рівні з різноманітних ігрових видів спорту, зокрема гандбольні, баскетбольні, волейбольні та міні-футбольні протистояння. Також передбачать місце для занять боксом та боротьбою.

Як повідомляє Парцхаладзе, проектні роботи повинні завершити до кінця року, а вже потім розпочнеться будівництво комплексу.

Нагадаємо, що 24 квітня поточного року під час сесії міської ради Житомирський міський голова Сергій Сухомлин повідомив, про те, на якій саме стадії знаходиться реалізація проекту будівництва Палацу спорту. За його словами, він побував у двох міністерствах у Києві та сказав, що якщо зараз все відпрацювати, то місто може отримати від держави 50-60 мільйонів гривень.

25 квітня проект майбутнього будівництва був відправлений на експертизу. Приблизний кошторис майже 300 тисяч гривень.

Питання розвитку спорту у нашому місті є дуже важливим, бо Житомир завжди славився своїми спортсменами, які відомі і на світовому рівні. Тому розвиток спортивної інфраструктури надасть можливість приймати у місті змагання різних рівнів та залучати більшу кількість учасників.

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.