П’ятниця, 29 Березня, 2024

Будівництво памп-треку в Житомирі

У 2020 році буде розроблятися досить прогресивна і довгоочікувана для містян ідея. Мова йде про будівництво памп-треку. Детальніше про можливу побудову розповість Житомир Майбутнього.

Під «памп-треком» розуміють спеціальну велосипедну трасу невеликої довжини. В ній можливі розвилки, перехрестя, що зробить маршрут велосипедиста більш різноманітним та драйвовим. Змагання, котрі проводять на таких спеціальних проміжках, передбачають проходження маршруту за мінімальний час. Цікаво, що рівної поверхні на спеціальній велосипедній трасі немає, по всій довжині треку зустрічаються ями, горби, своєрідні хвилі. Все це стане можливим, здійснить мрію всіх екстремалів – велосипедистів Житомира.

Керівник департаменту економічного розвитку нашого міста Микола Костриця поділився з містянами приємною новиною. Він обґрунтовує таку ідею в запиті і попиті на місця для катання. Скейт-парк, наприклад, використовують для катання на велосипедах, скейтах цілодобово.

За допомогою участі міжнародних партнерів Житомира в рамках реалізації Муніципального енергетичного плану та Європейської енергетичної відзнаки така ідея активно розробляється з перспективою на будівництво у наступному році. Микола Костриця поцікавився у містян, чи не проти вони такої ініціативи, чи підтримують ідею створення відповідних умов для яскравого відпочинку велосипедистів. Також він поцікавився, де б житомиряни хотіли б бачити такий об’єкта, в якій частині міста, тощо.

Варто нагадати, що трохи раніше – весною житомирські любителі екстремального виду спорту вже ділилися своїми побажаннями. Мова йде про побудову скейтпарку. Незважаючи на те, що цю ініціативу жителі міста підтримали, схвально відреагували на будівництво, але міська рада не змогла визначитися з місцем, де такий скейт-парк буде знаходитися.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.