Субота, 27 Квітня, 2024

Майбутній скейт-парк та памп-трек у Житомирі

Трохи раніше пропонувалося розміщення скейт-парку в нашому місті за кінотеатром «Жовтень». Але ця ідея була відхилена по причині великої кількості комунікацій на території. Де з’явиться сучасний проект, більш детальніше розповість Житомир Майбутнього.

Чому «ні» попередньому місцю

Сергій Сухомлин пояснює, чому неможливо це зробити за будівлею кінотеатру «Жовтень». Професійний скейт-парк потребує повністю бетонного покриття. За територією кінотеатру «Жовтень» цього робити неможливо по закону. Переносити комунікації, котрі там знаходяться, невигідно з фінансової точки зору. Саме тому пропозицію облаштувати сучасний скейт-парк в цьому місці довелося відхилити.

Розміщення на території скверу

Мер міста Сергій Сухомлин поділився даною інформацією, зазначивши, що на місці скверу на Новому Бульварі може з’явитися сучасний, прогресивний скейт-парк. Компанія «Євроголд» погодилася профінансувати частину будівництва. За словами міського голови, після голосування в рамках бюджету участі та перемоги проекту реконструкції бульвару, молодіжний задум реалізують.

В рамках реконструкції Нового бульвару планується реконструкція скейт-парку. Це чудове місце для втілення задуму, адже поряд немає житлових будинків і це центр. Попередні прорахунки показали, що скейт-парк стає ідеально між відділенням поліції біля Нового бульвару та банком. Дане місце є також позитивним з тієї позиції, що скейт-парк буде розміщуватися біля відділення поліції.

Проект для велосипедистів

Планується створення памп-треку для велосипедистів. Ця ідея вже зацікавила активних житомирян. Ідея проекту полягає в створенні спеціальної велотраси, котра буде складатися з пагорбів, ям. Даний проект буде реалізовуватися в місті Житомирі спільно з швейцарськими партнерами.

Коментує ідею та перспективу даного проекту Микола Костриця. Він наголошує на тому, що серед проектів, орієнтованих на велосипедистів, вирішено реалізувати саме цей. Актуальною є ідея по закупівлі велосипедів для муніципалітету і навіть створення велошколи. Планується створення освітнього закладу на базі однієї, чи двох шкіл Житомира.

Інноваційний проект для України – це памп-трек для велосипедистів. Його ідеєю є імітація певного рельєфу, це чудова платформа для розвитку, навчання та підготовки велосипедистів до змагань. В Україні наразі таких проектів немає, було б чудово, якби Житомир став першим.

Микола Костриця також розповідає про пошук партнерів за кордоном, котрі займаються реалізацією подібних проектів. Компанія «Velosolutions» вже втілила кейси в різних країнах світу. Житомирська міська рада наразі вже вступила в перемовини, компанія готова підключитися до реалізації проекту в нашому місті.

Вибір місця

Міський голова зазначає, що місце для майбутнього памп-треку – Гідропарк. Планується погодження фінансування швейцарськими партнерами створення велошколи, закупівлю велосипедів, певні роботи по розробці проекту памп-треку. Інші витрати має покрити міська рада. Наразі, за словами Сергія Сухомлина, опрацьовуються деталі, особливості, основні моменти втілення проекту в життя.

скейт-парк та памп-трек у Житомирі

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.