Субота, 20 Квітня, 2024

Встановлення ще декількох «розумних камер»

Вже скоро в Житомирі можуть з’явитися нові «розумні камери». Детальніше про інновацію розповість Житомир Майбутнього.

Програма «Бюджет розвитку»

В рамках даної програми в нашому місті встановлять додаткові «розумні камери». Система відео нагляду в місті працює в мікрорайоні Маликова. Встановлено 4 камери з функцією детекції обличчя та 6 камер для визначення номерних знаків. Міський інформаційний центр отримує всі дані.

Микола Дідківський коментує ситуацію. Планується встановлення додаткових камер, поки планується розгляд питання оснащення камер для контролю в’їзду в місто. Тобто начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ділиться, що камери замінять на аналітичні. Ті, що наразі функціонують, слугуватимуть для інших цілей. І хоча коронавірус вніс певні корективи в бюджет, проект має запуститися.

Встановлена камера

Нагадаємо, що з осені минулого року в місті встановили сучасну систему відео нагляду під мостом залізничного вокзалу. Сучасну систему тестували, тобто дані з камер не використовували. Щоб змінити ситуацію, необхідні зміни у законодавстві, тобто про результати тестування важко говорити.

Взагалі комплекс відео нагляду має надзвичайно сучасні можливості, тобто включає не тільки візуалізацію, але і деталізацію знімків. Сучасне обладнання дозволяє визначити номери автомобілів, бачити, що відбувається всередині. Окрім цього можна ідентифікувати водія та пасажирів. Наразі, за словами Миколи Дідківського проводиться тестування цього комплексу.

Для застосування сучасного комплексу, всіх його можливостей на 100%, необхідні зміни у законодавчій базі. Напрацювання, за словами Миколи Дідківського є, але цього мало. Планується придбання декількох комплексів, з приводу місць встановлення ще йдуть перемовини, адже важливо, щоб вони найбільш ефективно працювали.

нові «розумні камери»

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.