П’ятниця, 19 Квітня, 2024

У Житомирі розробили симулятор водія тролейбусу

У Житомирському державному технологічному університеті розробили спеціальний симулятор, завдяки якому людина віртуально знаходиться за кермом пасажирського тролейбуса, може їхати відповідно маршруту згідно графіку руху.

Далі розкаже «Житомир – місто майбутнього».

Винахідником симулятору є студент I курсу магістратури ЖДТУ Владислав Ващенко. Його науковим керівником є Віталій Шатківський.

Основною перевагою тренажера називають салон і кабіну водія, які гарно пропрацьовані та деталізовані, є всі необхідні індикатори та перемикачі.

На тренажері водій віртуального тролейбусу рухається по місту за реальним маршрутом тролейбуса №7 «Залізничний Вокзал – мкрн. Малікова». Під час руху  здійснюється динаміка побудови графіка, змінюється  час  доби, звукове  оформлення, пристрій оснащений підтримкою контролерів (кермо+педалі або геймпад).

Сподобалося оснащення тренажеру і житомирському міському голові Сергію Сухомлину. Він зазначив, що міська влада буде розглядати можливість підтримати ВНЗ та закупити цей стимулятор для водіїв нашого ТТУ.

«Він точно відтворює обстановку на дорогах міста з врахуванням температурних і погодних умов. Я вражений талантами студентів ЖДТУ!», – повідомив міський голова Сергій Сухомлин.

В самому університеті розповідають, що це тільки перша ініциатива. Зараз перебуває у процесі розробки система трафіку у динаміці автотранспорту та пасажиропотоку, пов’язана з часом доби, оновлені моделі тролейбусів, реалізація різноманітних систем керування в у відповідності до моделі тролейбуса, розширення можливостей тренажеру щодо графіків руху.

Нагадаємо, що з 2017 року у Житомирі можна встановити безкоштовно  на телефон аndroid-додаток rozklad.in.ua, за допомогою якого можна слідкувати за  розкладом руху міського електротранспорту.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.