П’ятниця, 29 Березня, 2024

Як може виглядати після реконструкції колишній ресторан «Смоленськ»

Нещодавно головний архітектор Житомира Юрій Безбородов на своїй сторінці у Facebook презентував фото дизайн-проекту об’єкта громадського призначення, під який нині проходять роботи з реконструкції колишнього ресторану «Смоленськ». Далі розкаже «Житомир – місто майбутнього»

Безбородов написав, що проект повинен враховувати історичну частину міста.

«Наразі ще один варіант (а лише я бачив їх три різних) того вигляду, що враховував би існуюче оточення та нейтрально вписувався би в доволі камерне історичне середовище на перехресті Лятошинського та Михайлівської», – написав архітектор.

Ще у лютому 2018 року один з забудовників, Юрій Кошубський, який працює над реконструкцією «Смоленську», пояснював, що є необхідність розширення фасаду приміщення, тому необхідно видалити з місця забудови метрові ялинки, туї та сосни. На місці зрізаних дерев, він пообіцяв висадити у два рази більше нових.

Раніше Андрій Кошубський зазначав, що вони планують вивести цю велику будівлю у центрі міста з відлуння минулого. Раніше тут був ресторан, дискотека, гральні заклади.

Нагадаємо, що консультації щодо відповідності будівлі до призначення проводяться з голандськими експертами, які розробляють архітектурну та економічну концепції та радять, як розмістити різні приміщення. Основними стануть приміщення для розважальних закладів.

«Консультують, як правильно розмістити ті чи інші приміщення, кому їх надати. Якась частина буде саме для продовольства, магазинів, але більший акцент буде іти на розважальні заклади», – розповідав Кошубський.

Також, є можливість організації арт-простору для суспільних виставок та презентацій.

За словами Кошубського, у процесі реконструювання основна будівля може збільшитися на 9 м у фасаді та виросте ще на один поверх. Тримається будівля на колонах та ригелях. Врахують забудовники і потреби людей з обмеженими можливостями. Буде працювати ліфт, який скоріше буде зроблений зі скла.

Точний бюджет реконструкції колишнього «Смоленську» невідомий, але за словами забудовників, приблизно він становить 5 млн гривень.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.