П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У Житомирі відкриють інжинірингову школу

У Житомирі збираються відкрити інжинірингову школу. Планується її поява на базі Житомирського національного агроекологічного університету.  Далі розкаже «Житомир – місто майбутнього»

Школа буде займатися впровадженням проектів, які пов’язані з розвитком IT- технологій та інновацій.

Про це написав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин 28 січня на своїй сторінці у мережі Facebook.  У минулому році він побував у місті Дніпро, де відвідав Noosphere Engineering School. Ця школа розташована на базі Дніпровського національного університету ім.Олеся Гончара. Тут успішно впроваджуються інноваційні засоби навчання, програми та технології.

За словами очільника Житомира, він мріяв, щоб у Житомирі з’явилось щось схоже на цю школу.

«Минулої п’ятниці ректор Житомирського національного агроекологічного університету Олег Скидан та голова Асоціації Noosphere Михайло Рябоконь підписали угоду про відкриття інжинірингової школи у нашому місті», – зазначив Сухомлин.

Noosphere Engineering School – це спільний проект компанії Noosphere і найкращих університетів України, його напрямок – це розвиток IT-сфери та інноваційних технологій.

В рамках цього проекту менеджери Noosphere передають свої знання та практичний досвід студентам вищих навчальних закладів, а викладачі та професори університетів діляться своїми науковими та теоретичними рішеннями. Таке поєднання практики і теорії дає можливість створювати та реалізовувати інноваційні ідеї. Це виглядає як своєрідний центр дослідної і проектної діяльності, поєднання сил студентів, експертів та ентузіастів, він є проривним у сфері інновацій у науці та бізнесі.

Проект став переможцем Social Project Awards 2018 у номінації: «Освіта» як кращий соціальний проект року та ввійшов до ста найбільш важливих соціальних проектів.

Житомирський мер також подякував керівництву агроекологічного університету за те, що вони відкриті до інновацій, а також висловив сподівання, що до ініціативи будуть долучатися і інші ВНЗ нашого міста.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.