Субота, 20 Квітня, 2024

Тепер подорожі стануть ще більш комфортними: Google об’єднав послуги Карти і Перекладач

Тепер ви зможете, якщо зібрались відвідати якусь країну, попередньо вивчити місце, до якого їдете, перед тим, як забронювати номер в готелі, отримати вичерпну інформацію про прилеглі пам’ятки архітектури, кафе та ресторани, які можуть рекомендувати місцеві мешканці. Далі розкаже “Місто майбутнього”

Навіть досвідчені туристи не можуть бути застраховані від того, що в країні, яку вони обрали для наступної подорожі, може не вийти познайомитись з місцевими, щоб дізнатись точний маршрут, отримати потрібну відповідь на якісь важливі питання. Тепер ця проблема вже не актуальна, тому що компанія Google об’єднала функції додатків Карти і Перекладач.

В будь-якому місці вам допоможуть місцеві 

Особливою проблемою є взаємне нерозуміння серед тих, хто від’їзжає до місць, які віддалені від столиць та великих міських центрів, де більшість мешканців погано знають загальносвітові мови, такі як німецька, англійська, іспанська тощо. Тому, приїхавши до невеликого містечка, тим більше у сільську місцевість, багато хто може зіштовхнутись з повною відсутністю комунікації з місцевим населенням. А вам потрібно дізнатись якусь інформацію у таксиста або водія автобуса, запитати у перехожого як пройти до того чи іншого пам’ятника…та вам може знадобитись будь які дані по даному населеному пункту, тому що ви тут вперше. 

Як працює нова технологія?

Для того, щоб спростити життя своїм користувачам, Google вирішив поєднати дві послуги – Карти і Перекладач. Додали також нову функцію, яка надасть можливість вашому гаджету вимовляти назву та адресу на місцевій мові. Для цього треба натиснути кнопку, що з’явиться біля назви місця або поруч з його адресою і ваш смартфон виговорить це вголос, тим самим зробивши живе спілкування простішим. Щоб обговорити з місцевим мешканцем якусь іншу тему, що вас цікавить, ви можете з Карт Google перейти в додаток Google Перекладач.

Новий технологічний підхід до функції голосового спілкування надає можливість автоматично визначити мову вашого телефону, щоб з’ясувати для перекладу яких місць вам потрібна буде допомога. Наприклад, якщо на телефоні встановлена англійська мова, а ви шукаєте цікаві локації в Токіо, ви побачите новий значок динаміка поруч з назвою та адресою місця, щоб ви могли “поговорити” по-японськи.

Новий функціонал буде доступний на Android і iOS та буде підтримувати п’ятдесят мов, у тому числі українську та російську, а з часом Google планує значно розширити цей список.

Раніше повідомлялось про те, що Google провів удосконалення свого додатку Карти, і тепер їм можуть без проблем користуватися слабозорі і сліпі люди, які раніше не мали такої можливості, але потребували цього додатку так само як і інші. Нині у світі налічується понад 36 мільйонів сліпих і ще 217 мільйонів з порушеннями зору від середнього до тяжкого ступеня. Враховуючи таку велику кількість таких людей Google розробив нову функцію голосового управління для Карт, мета якого – максимально спростити навігацію, більш яскраво описуючи маршрут для тих людей, яким це потрібно.

!

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.