П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У Житомирі анонсували реконструкцію фонтану на Польовій

У Житомирі запланували провести роботи з реконструкції фонтана «Космонавт», що знаходиться на Польовій, а також провести ремонт території навколо нього. Далі розкаже «Житомир – місто майбутнього»

Це повідомив головний архітектор Житомира Юрій Безбородов у соціальній мережі Фейсбук. Безбородов звернувся до мешканців мікрорайону з проханням вносити свої пропозиції стосовно оновлення фонтану та території біля нього, для цього він запропонував залишати своє бачення у коментарях під його публікацією.

Як написав головний архітектор, плануються роботи з реконструкції самого фонтану, його модернізація, а саме: світлові та водні ефекти з музичним супроводженням, а також планують замінити облицювання чаші фонтану, вимостити площу, замінити елементи благоустрою, такі як лавки, урни, велопарковки. Хочуть зробити там безбар’єрне середовище, але хочуть знати думку мешканців стосовно цієї зони, що там необхідно додатково розмістити, наприклад, дитячі атракціони. Вже на базі побажань мешканців буде сформовано технічне завдання для тих, хто буде займатися проектом. Людей просять додавати коментарі та фото, за допомогою яких буде враховуватися думка населення.

Нагадаємо, що у листопаді 2018 року на сайті Житомирської міської ради зареєстрували петицію, у якій звертали увагу на жахливий стан і вигляд фонтану «Космонавт», що розташований на мікрорайоні Польова та необхідність ремонту цього об’єкта. Петиція була підтримана та набрала більше, ніж необхідні 25 голосів. У відповідь на цю петицію заступник Житомирського міського голови Сергій Кондратюк сказав, що ремонтні роботи скверу та фонтану на майдані Польовому будуть запропоновані до переліку пропозицій міського бюджету на 2019 рік.

Раніше, 21 квітня 2015 року, житомирське керівництво проводило робочу нараду на виїзді стосовно ремонту скверу біля фонтану «Космонавт». Виконуюча обов’язки міського голови Житомира Любов Цимбалюк запевнила, що ремонтні роботи будуть проведені і до травневих свят фонтан буде запущено.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.