Четвер, 25 Квітня, 2024

У Житомирі пройде конкурс на кращий пам’ятник воїнам, що загинули на Сході України

У Житомирі хочуть провести конкурс на кращу композицію «Воїнам Житомирщини – захисникам Вітчизни, загиблим у збройному конфлікті на Сході України». Таке рішення прийняв 8 травня виконавчий комітет Житомирської міської ради. Далі розкаже «Житомир – місто майбутнього»

Тим, хто буде брати участь у цьому конкурсі, необхідно буде знайти найкращу концептуальну ідею, яка буде мистецьким та архітектурно-пластичним рішенням пам’ятнику-композиції. Дана робота буде присвячена всім воїнам Житомирської області, які загинули захищаючи Батьківщину у війні на Сході України.

Варіанти композицій, які подадуть на конкурс будуть оцінювати члени журі. Варіантів майбутнього пам’ятного знаку має бути не менше 3, а 5 найкращих будуть винесені на публічне оцінювання та обговорення громадськості. Основні умови конкурсу з’являться на сайті Житомирської міської ради, а також будуть  опубліковані у ЗМІ та в соцмережах. Обговорення проектів пам’ятнику буде проходити в Інтернеті та через публічні обговорення. Переможний проект буде визначено журі за допомогою відкритого голосування.

Заплановано, що майбутній пам’ятник буде встановлено в центрі Житомира, у сквері, за адресою вул. Перемоги, 2.

Нагадаємо,  25 лютого 2019 року у міській раді військові та родини загиблих, представники місцевої влади вирішували де буде розташований майбутній пам’ятний знак воїнам, які загинули на Сході України. Сквер у центральній частині міста був обраний після обговорення, окрім нього пропонували ще і інші варіанти розташування пам’ятника. І вже через декілька днів виконком проголосував завизначене місце для розміщення композиції, яка присвячена воїнам Житомирської області, які загинули на Сході України.Це місце – сквер, за адресою вул. Перемоги, 2, на місці, де розташований Указ президії Верховної Ради СРСР про отримання Житомиром Ордену трудового червоного прапора.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.