Субота, 20 Квітня, 2024

У Житомирі визначили переможця конкурсу на пам’ятний знак захисникам, які загинули на Сході України

У Житомирі визначили переможця конкурсу на кращий пам’ятний знак “Воїнам Житомирщини – захисникам Вітчизни, загиблим у збройному конфлікті на Сході України”. Далі розкаже “Житомир – місто майбутнього” з посиланням на Житомир info

Пам’ятник хочуть встановити у центральній частині Житомира за адресою вулиця Перемоги, 2. Участь у конкурсі брало вісімнадцять заявок, з яких було відібрано три найкращих. За них голосували мешканці Житомира онлайн.

Хто переміг

Остаточне рішення журі має бути затверджено на засіданні виконавчого комітету. Проект рішення опублікували на сайті міськради 13 грудня. Зокрема, у повідомленні йдеться, про те, що затвердити рішення журі з проведення конкурсу на кращий пам’ятний знак, виклавши назву у такій редакції: “Воїнам Житомирщини – захисникам Вітчизни у збройному конфлікті на Сході України” та визначити переможцем проект Євпак Дарини Петрівни з першою премією  в сумі сорок тисяч грн. Друге місце за проектом авторів Рябова Віктора Михайловича та Рябова Богдана Вікторовича з відзначенням другою премією в сумі двадцять п’ять тисяч грн. Третє місце за проектом авторів Сеня Ігоря Леонідовича та Подіка Олександра Анатолійовича з відзначенням третьою премією в сумі десять тисяч грн.

За словами директора департаменту містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради Ігоря Блажиєвського, перше місце отримала композиція гранітний монумент “Шлях до перемоги”. З лицьового боку пам’ятника зображений бронзовий солдат, який символізує пам’ять про всіх військових, які віддали своє життя за незалежність України. Вертикальна композиція показує шлях до свободи та незалежності. Також там зображене сонце, що розходиться своїми промінями на всю карту території України, тим самим символізуючи світле майбутнє нашої країни. 

Друге місце у композиції “Меч-сила”, яка виконана у вигляді символічного меча, так званої сили народу України.  З головної сторони, фасаду, відкривається огляд на солдат, що захищали Вітчизну на Сході України, а з іншого боку – на воїнів, які жили раніше та виборювали незалежність держави у різні часи.

Третє місце у композиції “Янгол- охоронець”. На гранітному п’єдесталі, який зроблено з граніту зображений янгол-охоронець, що тримає у руках щит та меч, що символізують захист та готовність нанести удар по ворогам. П’єдестал складається з чотирьох граней, на кожній з яких зображено воїна ЗСУ, лікаря, волонтера та добровольця. Пам’ятник покликаний вшанувати всіх людей, що стали на захист України від агресії та тих, що поклали своє життя за нашу незалежність. 

!"№

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.