Субота, 20 Квітня, 2024

В Житомирі визначилися з місцем для пам’ятника воїнам АТО

25 лютого в Житомирській міській раді відбулися збори, на яких були присутні військові та сім’ї загиблих. Мета зборів – визначитися з локацією, де буде розміщатися пам’ятник воїнам АТО Житомирщини.

Далі розкаже “Житомир – місто майбутнього”

За словами міського голови Житомира Сергія Сухомлина, що у громадськості та влади міста повинно бути єдине бачення стосовно місця розміщення майбутнього пам’ятника. Існує певна процедура, проект рішення має бути опублікований на сайті за 20 днів до голосування, вже потім розпочнеться конкурс. Спершу пропонували місце на майдані Соборному, там, де раніше був пам’ятник указу президії Верховної Ради СРСР про нагородження Житомира орденом трудового червоного прапора. Але у червні того року під час зустрічі була оголошена пропозиція щодо встановлення пам’ятника біля монументу Слави, пізніше пропонували встановити на місці, де стояв Ленін. Але так як заплановані масштабні роботи по реконструкції майдану Соборного,  цей процес може тривати декілька років.

«На минулому тижні до мене знову прийшли представники ветеранських організацій, які й ініціювали ці збори, щоб остаточно визначитися з місцем», – сказав Сухомлин.

Як зазначив член спілки «Ветерани Російсько-Української війни Житомирщини» Михайло Сліпченко, учасники АТО і родини загиблих воїнів не будуть проти, щоб пам’ятник знаходився на тій локації, яку пропонувала міська влада з самого початку.

Сухомлин також додав, що по місцю на майдані Соборному, напроти магазину «Темп», вже є рішення виконавчого комітету міської ради, яке ухвалили раніше. Потрібно просто оголосити новий конкурс і вибрати пропозицію, це займе не більше декількох місяців. І коли всіх все буде влаштовувати, то восени цього року можна буде розпочати будівельні роботи.

Після обговорення було підтримано більшістю голосів пропозицію щодо встановлення пам’ятника воїнам АТО Житомирщини на тому місці, де був розташований указ президії Верховної Ради СРСР про нагородження Житомира орденом трудового червоного прапора.

Також мер Житомира акцентував увагу, що архітектори врахують побажання військовослужбовців та членів родин загиблих.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.