Четвер, 28 Березня, 2024

Ілон Маск озвучив головну проблему людства

Під час всесвітньої конференції, яка відбулася в Шанхаї та була присвячена штучному інтелекту, Ілон Маск висловився стосовно проблеми, яка стоїть перед всім людством. Далі розкаже “Житомир – місто майбутнього”

Демографічний колапс

За словами Маска, він турбується про народжуваність. Якщо хтось думає, що на Землі живе багато людей, то це вже застаріла думка. Найбільшою проблемою, яка стане перед людством у найближчі 20 років – це буде демографічний колапс. Ілон підкреслив, що саме не вибух він мав на увазі, а колапс. 

Винахідника підтримав і мільярдер з Китаю Джек Ма. Він говорить, що проблема населення це вже великий виклик. Якщо вам здається, що 1.4 мільярда китайців, що проживають у моїй країні, це багато, то ви помиляєтесь. Китай чекають великі проблеми. Населення буде скорочуватись з великим темпом. Ма підтримує слова Маска про те, що це справжній колапс. 

Маск переконаний, що не зможе допомогти і міграційні проблеми, бо народжуваність буде зменшуватись по всьому світу. Така сама проблема чекає Маска і на Марсі, куди він планує відправити експедицію, адже там потрібно буде створити колонію, яка з часом повинна самовідворюватись. 

Чи можна зараз говорити що є загроза демографічного колапсу для людей найближчим часом? Демографічний колапс – це різкий процес вимирання населення. Зараз багато тварин на нашій планеті зникають, але люди ні. Скоріше, деякі види зникають внаслідок діяльності людини. За даними вчених, люди перебувають у стадії вибухового збільшення чисельності,а потім має наступити стадія демографічного переходу. 

Що відбувається?

Процес цей є нерівномірним, на нього впливає економічне та культурне становище у певному регіоні. Чим більше добробут тим менше родина, а ось витрати на дітей, навпаки, збільшуються.

Зменшення молодих людей і підвищення тривалості життя ставлять під загрозу економічний розвиток тих країн, які входять у етап переходу. До цієї стадії підійдуть і такі країни, які на сьогодні дають збільшення кількості населення планети. Але все одно, після цього тенденція зменшення числа людства може продовжитись. За прогнозами вчених, до 2500 року люди можуть вимерти. 

Тим більше, що історія вже доводила, що суспільство, яке досягло найвищого рівня розвитку, схильне до вимирання. В давні часи такому суспільству, звісно, “допомогли”, а саме числені та войовничі сусіди, стихійне лихо або епідемія. Що буде з нами поки не відомо. Це може бути смерть від перенаселення планети або і ядерний апокаліпсис. А може бути, що нічого цього не буде. Людство постійно очікує кінець світу багато віків, який, на щастя, не хоче приходити. До того ж ссавці на Землі існують біля 4 мільйонів років, поки доходять до точки вимирання. 

Раніше, професійний хакер розповів, як створити надійний та легкий пароль для своїх акаунтів. На сьогоднішній день, коли сучасні технології скрізь, легкий спосіб запам’ятовування паролів для великої кількості електронних пошт та соціальних мереж, є нагальною справою. 

!!!!!

 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.