П’ятниця, 29 Березня, 2024

Як створити легкий надійний пароль для мережі. Поради хакера

У наш час сучасних технологій та панування інтернету, процес запам’ятовування та зберігання паролів до чисельного списку ресурсів є нагальною проблемою. Далі розкаже “Житомир – місто майбутнього”

Кожний з нас має декілька скриньок електронної пошти та не одну сторінку у соціальних мережах. У кожної з них є пароль. Як вчиняють більшість користувачів? На всіх сайтах та поштах встановлюють один пароль, а це однозначно не можна робити. У цьому переконують експерти. 

Поширена проблема

Знайти золоту середину між складним паролем, який важко зламати та простим паролем, легкий для запам’ятовування – не так вже і просто. Логічно, що чим більше у комбінації пароля символів, цифр та букв, тим складніше його комусь зламати. Але поряд з тим, його дуже важко запам’ятати, а потім скільки часу потрібно його згадати або знести і знову придумувати новий.

Завдяки тому, що смартфони та мобільні додатки стають все більш популярними, проблема паролів стає ще більше актуальною. З нею кожен день стикається неймовірна кількість власників гаджетів та користувачів мережі.

Рішення від хакера

За порадою професійного хакера та експерта з безпеки IBM Етайя Маора необхідно вибирати для створення пароля фразу, а не комбінувати символи. Це дуже просто і практично, і дуже легко для того, щоб ніколи не забути свій пароль.

Наприклад, якщо ви хочете пароль з цифрами, буквами та різними символами, то щоб не писати “23fgrh!sa”, можна написати на на англійській розкладці українськими літерами фразу: “Я хочу поїхати на концерт “Кому вниз” у 2019 році”. Вийде ось така комбінація: “z [jxe gj][fnb yf rjywthn @Rjve dybp@ e 2019 hjws”

Зрозуміло, що зламати такий пароль практично неможливо. Ризик є, але він зводиться до мінімуму. 

Етай впенений, що якщо б усі користувалися цим варіантом написання пароля, то випадків злому та шахрайства в мережі, стало б набагато менше.

Є ще одна користь від такого створення паролю. Експерти дійсно порадили хорошу і потрібну штуку, бо якщо ви у цій вразі для паролю, зашифруєте свою заповітну мрію, то ви її не забудете ніколи і ви будете змушені постійно про неї думати та згадувати, коли захочете зайти на якісь акаунт або пошту. За твердженням психологів, це вже метод, який відповідає за виконання бажань. Тобто, коли ви часто про щось думаєте, тим більше ви наближаєте себе до здійснення своєї мрії або чогось іншого. Психологи переконують, що це працює, тому варто до них прислухатись. В цілому, маємо дійсно дієвий варіант шифрування свого паролю та й ще психологічний метод для досягнення чогось для вас важливого. Це класно, чи не так?

Прочитавши цей текст, спробуйте провести експеримент. Змініть свій пароль на одному з сайтів і починайте думати про щось гарне та корисне. Мріяти – це завжди позитивно. Згодом, замініть паролі і на інших акаунтах, замінивши абракадабри на якісь позитивні та корисні фрази. А з часом, можливо, ваші мрії здійсняться або ви досягнете поставленої мети!

!"№

 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.