П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Житомирянин розповів про свою роботу в SpaceX Ілона Маска

Житомирянин Олексій Пахунов зараз живу у США та працює у компанії Ілона Маска SpaceX, яка нещодавно відправила у космічний простір ракету Crew Dragon. Далі розкаже “Житомир – місто майбутнього”

Корпоративні правила SpaceX

Олексій веде свій блог, де розповідає про такі галузі, як космонавтика, астрономія та програмування. У блозі він говорить, що працював у таких відомих компаніях, як Microsoft та Google. Тепер він працює у SpaceX, у групі Flight Software. Він зазначив, що через корпоративні правила не може розповісти багато про компанію. 

За словами Пахунова, він дуже обмежений в тому, що він хотів би розказати про компанію. Крім стандартних обмежень для поширення інформації, що є закритою, всі ті, хто працюють в компанії підпадають під обмеження ITAR (закон про контроль за експортом зброї). Тобто він може говорити лише про те, що вже є в інтернеті, не більше.

Після запуску пілотованої ракети Falcon 9 з капсулою Crew Dragon, до нашого земляка були прикуті погляди багатьох українців, про це він написав у блозі. Він пише, що успішний запуск підвищив увагу преси і людей до космонавтики в цілому, тим більше що такі події трапляються не часто. А те, що до цього причетний українець, взагалі викликало неабиякий ажіотаж в соціальних мережах. 

Ким працює житомирянин

Українець працює на посаді “Sr. Software Engineer “. У 2015 році наш земляк відповідав за приземлення Falcon 9. За його словами, він контролював першу вдалу посадку першого ступеня Falcon 9. В компанії використовують поняття “Responsible Engineer” (відповідальний інженер). В його обов’язки входить координація взаємодії різних команд в різних напрямках роботи. Відповідальний інженер має організувати роботу тих, хто має робити саме свою роботу. Без такої людини легко забути про якусь важливу, але непомітну деталь. На кожному запуску є людина, що працює на посаді відповідального інженера від кожної групи. Українець говорить, що був інженером, який мав відповідати за запуск F9-21 (перша успішна посадка), FH-1 (перший запуск Falcon Heavy) і декількох інших запусків від групи Flight Software. Крім того, він контролював, щоб польотне програмне забезпечення, що завантажене у корабель, мало всі потрібні за планом зміни та пройшло всі потрібні тестування. Переважна більшість людей, яких ви бачите в центрі управління польотами – це відповідальні інженери, яких призначають від кожного напрямку. 

Зазначимо, що Олексій родом з Житомира, навчався у Хмельницькому національному університеті, де отримав спеціальність “Комп’ютерні системи та мережі”.

Нагадаємо, що у Житомирі міський голова провів перевірку ходу робіт з реконструкції міської набережної. 

Мер Житомира Сергій Сухомлин разом з радниками та підрядником побував на набережній річки Тетерів, де перевірив просування робіт з її реконструкції. Про це мер Житомира Сергій Сухомлин написав на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук. Він зазначає, що підрядна організація перейшла до другого етапу ремонтних робіт, а саме почали будувати лодочну станцію. Вони дуже хочуть відкрити набережну для житомирян у цьому році. 

!

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.