Субота, 27 Квітня, 2024

У березні до Житомира надійдуть нові тролейбуси

Житомир очікує вже у березні нові тролейбуси, які були придбані за гроші ЄБРР. До кінця поточного року має бути 50 нових електротранспортних засобів. Далі розкаже “Житомир – місто майбутнього”

Таку інформацію надав начальник управління транспорту і зв’язку Костянтин Підпокровний під час засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради. За словами Підпокровного, якщо врахувати надходження нових тролейбусів, то по квартально планується випускати на лінії міста таку кількість комунальних транспортних засобів: перший квартал – 86 тролейбусів, другий – 90 тролейбусів, влітку – 88 одиниць, четвертий квартал – 95 одиниць електротранспорту. Очікують у Житомирі першу партію нових тролейбусів приблизно у березні місяці. Потім поступово, кожні півтора місяці будуть надходити десять тролейбусів. До середини осені цього року має бути загальна кількість 50 нових тролейбусів. 

Раніше повідомлялося, що у 2019 році житомирська влада підписала грантову угоду з ЄБРР. За умовами угоди, місто має отримати кредит розміром десять мільйонів євро на закупівлю нових тролейбусів. 

Нагадаємо, що з Житомира до Києва хочуть запустити швидкісний потяг, що буде долати відстань між містами за сорок хвилин. Про це повідомив народний депутат від партії “Слуга народу” Ігор Герасименко. Він розповів, що існує ідея, яку вже розглянули у рамках державної транспортної стратегії. Мова йде про запуск швидкого поїзду “Інтерсіті”, що буде працювати на ділянці дороги Житомир – Київ, а також до Борисполя. Колись, до Києва можна було доїхати на електричці, але її вона була прибрана через нерентабельність. Нардеп переконаний, що якщо новий потяг буде їхати до столиці сорок хвилин, то це велика перевага у порівнянні з електричкою, що була у дорозі близько півтори години, тому громадянам швидкий потяг буде зручним та потрібним. Також таке нововведення дозволить розгрузити автомобільний шлях Житомир – Київ, який, особливо перед вихідними днями, дуже перегружений, через що виникають постійні автомобільні корки. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.