П’ятниця, 29 Березня, 2024

У Житомирі триває реконструкція набережної

 

Є у Житомирі багато чудових, мальовничих місць для відпочинку з просто чаруючими пейзажами, пише zhytomyr-future.com.ua.

Одне з таких, звісно ж, набережна в житомирському міському парку. Звідси відкриваються дивовижні види на місто. Це затишний та романтичний куточок Житомира, кращого місця для відпочинку годі й шукати.   

Зміни та реконструкція

Так, безперечно на набережній дуже затишно й атмосферно, але не можна не констатувати, що вона давно потребувала реконструкції. Можна лише уявити собі, як же гарно там може бути, коли завершаться всі роботи. Загалом ще в червні 2019 року там закипіла робота. Спершу взялися за реставрацію альтанок. Далі вже демонтували асфальтне покриття і встановлювали конструкції, які в майбутньому будуть захищати відпочивальників від яскравих сонячних променів.

Окрім всього іншого, підрядниками були встановлені ліхтарі, які створюватимуть на набережній затишну й романтичну атмосферу під час, наприклад, вечірніх прогулянок. От тільки встановили вуличні ліхтарики одразу посередині доріжки, що цілком може гарантувати вам свій «ліхтарик» — синець, якщо ви будете неуважними, задивитеся у свій ґаджет і не помітите перешкоду у вигляді саме ліхтарів та можете вдаритися чи, наприклад, взагалі травмуєтесь. Ми ж, звісно, намалювали вкрай несприятливу, малоприємну картину з найгіршими наслідками, але все ж і такої можливості виключити не можна. Як то кажуть, попереджений — значить озброєний.    

Повертаючись до реконструкції набережної, зауважимо, що в неї також варто не забути включити вищезгадану доріжку для любителів смартфону, а також те, що передбачається встановити гранітні блоки, зовнішні комунікації (каналізація та вода). До того ж, важливою складовою реконструкції й озеленення території, яке лише прикрасить набережну та зробить її ще більш чарівнішою. І це лише частинка з того, як має видозмінитися територія.  

1

Скільки людей — стільки й думок

Попри всі видозміни, в соціальних мережах наштовхуємося на різні думки житомирян: одні задоволені, якою має стати цей мальовничий куточок міста, а інші ж не приховують розчарування, нарікаючи, що раніше набережна була значно красивішою, мовляв, що за незрозумілі та жахливі конструкції там понаставляли. Кожен, звичайно ж, має право на власну думку, всім же не може бути до вподоби те, що роблять на набережній. Одним подобається, інші ж не хочуть сприймати ці зміни. Ми ж лише розповідаємо про різні точки зору і наголошуємо, що поки все ж дещо зарано робити остаточні висновки. Хтозна, а раптом фінальний результат приголомшить і здивує навіть скептиків. Поки невідомо. Час покаже. Поживемо — побачимо.  

2

А тим часом за вікном вже квітень місяць, одразу помітно, що набережна видозмінюється, але все ж до завершення робіт ще далеко. Та й події останніх тижнів, пов’язані з вірусом, явно не пришвидшать реконструкцію. Так, чи інакше, але хочеться не втрачати оптимізму і вірити, що в поточному році ми все ж побачимо якщо не остаточний результат реконструкції, так точно побачимо хоча б щось наближене до завершення робіт. 

Так і хочеться пофантазувати трішки, уявити, як у парку та на набережній лунає дитячий сміх, люди нарешті виходять спокійно на прогулянки, закохані пари прогулюються, взявшись за руки, чи ж то позитивна компанія друзів… Так, ми реалістично дивимося на сьогодення і розуміємо, що це все буде можливе лише після остаточної перемоги над пандемією і коли події останніх тижнів та місяців стануть вже минулим, а ситуація стабілізується. Але все ж помріяти ніхто не забороняє, такі фантазії хоча б трішки додадуть позитиву, спокою, добрих та яскравих барв у таку сіру буденність і лавину жахливих новин. Все ж віримо в краще, будьмо сильними, кріпімося, єднаймося!  

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.