П’ятниця, 19 Квітня, 2024

На житомирській набережній тривають будівельні роботи

У житомирському міському парку тривають роботи по реконструкції набережної, не дивлячись на мінусову температуру повітря, яка вже опустилася нижче нульової позначки. Далі розкаже “Житомир – місто майбутнього” з посиланням на Житомир інфо.

Наразі на набережній робітники демонтують асфальтове покриття та встановлюють конструкції, які влітку будуть захищати від сонячних променів. 

Що говорить підрядник

За словами Миколи Козачка, директора компанії “Фаворит ОПТ”, яка виграла тендер на реконструкцію, ці споруди вже на місці, їх почали монтувати. Потім буде запрошено замовника та проектантів, щоб подивилися. Якщо все буде добре та їх все влаштує та не буде недоліків, то вони будуть встановлюватись в повному обсязі. Заплановано встановити їх до кінця року. На сьогоднішній день тривають підготовчі роботи з фундаментами. Набережна – це перехідний проект, тому залишаться роботи, які вже у грудні буде неможливо зробити. Тому хочеться, щоб на весну не залишились роботи, які були виконані неякісно. Поки дозволить погода, будівельники планують виконати ще частину всіх робіт. 

Козачок говорить, що синоптики обіцяли у цьому місяці декілька днів з плюсовою температурою, тому планують доробити Шодуарівські сходи, добетонувати їх, а в місцях де встигнуть встановити гранітні блоки. Внизу набережної вже закінчують укладати тротуарну плитку вздовж берегу. Також заплановано зробити зовнішні комунікації, такі як вода та каналізація. Підрядник говорить, що це теж викликало затримки, бо спочатку був один проект, а зараз вже друга черга проекту. Але все взаємопов’язано: системи відеоспостереження, водопровід та каналізація, всі мережі пов’язані і у першій, і у другій черзі проекту.  

Також було проведено нараду з проектантами та замовниками, під час якої обговорили що вдасться встигнути зробити ще у цьому році. Козачок додав, що з їх боку буде зроблено все можливе, що зробити максимальний об’єм робіт. 

Нагадаємо, що на роботи з реконструкції набережної річки Тетерів Євросоюз виділив місту 12 мільйонів гривень. Першу чергу реконструкції оцінюють в 33,6 мільйони гривень. 

Також раніше повідомлялося, що в Житомирі хочуть встановити копію Ейфелевої вежі висотою 25 метрів. Вежи подарував місту підприємець з Коростеня. Встановити вежу планують біля будівлі “Житомирської політехніки”. Біля політехніки також планують облаштувати парк технологічного розвитку. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.