П’ятниця, 29 Березня, 2024

​У Житомирі на Михайлівській знову розвісили різнокольорові парасольки

З 20 квітня пішохідну вулицю Михайлівську у Житомирі продовжують прикрашати до Великодніх свят. Напередодні розвісили різнокольорові стрічки та повернули лавки. Пізніше КП “Зеленбуд” розвісив нові парасольки.

Далі розкаже “Житомир – місто майбутнього”

За словами виконуючого обов’язки директора КП “Зеленбуд” Олександра Волокіти, зараз над Михайлівською будуть розкриті 190 різнокольорових парасольок.

“Усі парасольки нові. Сьогодні ми розвішуємо 190 штук, проте плануємо згодом збільшити їх кількість до 250”, – розповів Волокіта.

Крім того, за його словами,, на Михайлівську повернули дерев’яні лавки з клумбами.

На нову інсталяцію із міського бюджету не витратили жодної копійки, адже закупили її за кошти місцевих благодійників. Приблизна вартість такої прикраси – 36 тисяч гривень.

Про це розповіла 25 квітня секретар Житомирської міської ради Наталія Чиж. Вона зазначає, що старі парасольки вже просто прийшли в негодність, пересохли, вицвіли, тому купили нові парасольки в цьому році. Куплені вони за спонсорські кошти, дякуючи нашим підприємцям.

“Ми звернулися до них і зібрали близько 90 тисяч гривень на святкування саме ярмарку, парасольки куплені за ці спонсорські кошти. Їх ціна близько 36 тисяч гривень. Ми в цьому році закупили 280 парасольок, порівняно з минулим роком у нас було 186. Зараз повісили 186 парасольок, але до Дня Європи повісимо залишок”, – говорить Наталія Чиж.

Також секретар міськради додала, що на поверхні парасольок немає ніякого захисного шару від променів сонця, тому не виключено, що наступного року їх так само можуть замінити.

Нагадаємо, в грудні 2018 року на Михайлівській розвісили 30 декоративних парасольок з підсвіткою, які прикрашали вулицю під час новорічних та різдвяних свят. У березні посадовці мерії не могли точно відповісти, чи замінюватимуть старі парасолі новими.

Також раніше повідомлялося, що 25 квітня, напередодні другої річниці набуття чинності Закону про впровадження автоматизованих систем оплати проїзду в міському громадському транспорті (електронний квиток), Міністерство інфраструктури України разом з Державним агентством електронного урядування і Житомирською міською радою представили першу візуалізацію роботи комунального громадського транспорту на основі відкритих даних “Відкритий е-квиток Житомира”, яка демонструє потенціал використання відкритих даних по е-квитку у прийнятті зважених і прозорих рішень для покращення роботи транспорту в містах і зниження корупційних ризиків.

За матеріалами Житомир.info

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.