Вівторок, 23 Квітня, 2024

У Житомирі закінчують реконструкцію реанімаційного відділення обласної лікарні

Підходять до завершення роботи по реконструкції реанімаційного відділення та відділення анестезіології та інтенсивної терапії, які знаходяться в Обласній лікарні ім. Гербачевського. Далі інформує “Житомир – місто майбутнього”

За словами головного лікаря Богдана Леськіва, ремонтні роботи закінчено на 99 відсотків, а також були завезені дві партії необхідного обладнання. Також очікується заїзд сервісної служби, яка буде вводити оснащення в експлуатацію.

Встановлюються меблі, ще потрібно розміщення спеціальних реанімаційних панелей загальною кількістю 15 штук. Їх обіцяють привезти вже на наступному тижні, тоді їх почнуть встановлювати. Головний лікар запевнює, що до кінця поточного місяця планується все закінчити і тоді можна буде відкриватися.

“Після цього – переїзд та навчання персоналу і в липні будемо приймати перших пацієнтів”, – говорить Леськів.

Роботи з реконструкції було розпочато восени минулого року, фінансування здійснював Державний фонд регіонального розвитку та обласний бюджет. В 2018 році було задіяно 16.5 мільйонів гривень, а у цьому у бюджет заклали ще 15.6 мільйонів.

Леськів додає, що спочатку планувалося поставити у відділенні 13 ліжок, але пізніше знайшли можливість розмістити в кожному відділенні по 7 ліжок. Це в цілому надало можливість мати 15 ліжок. Всі місця будуть облаштовані потрібними комунікаціями, а саме електрикою, киснем, вакуумом тощо. Як результат біля кожного розміщення хворого буде своє повністю облаштоване робоче місце.

Оновленні приміщення будуть знаходитися на першому поверсі обласної лікарні.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.