Субота, 20 Квітня, 2024

Facebook планує прибрати лайки

Корпорація Фейсбук – найбільший популярний соціальний ресурс, проводить тестування функціоналу, який буде приховувати лайки у стрічці новин. Таким чином, планують запобігати психічним розладам у користувачів мережі. 

Далі розкаже “Житомир – місто майбутнього”

За словами дослідниці мережевих додатків Джейн Манчун, виявила у Фейсбуці спеціальний код, який повинен був приховувати точну кількість лайків. 

У офісі Facebook підтверджують, що розглядали питання видалення лайків. Але цей процес буде відбуватись повільно та поступово. Також розглядається момент, що якщо цей процес буде негативно впливати на отримання доходів від розповсюдження реклами, цю функцію просто видалять. 

Також у Фейсбук вже у котрий раз оновили алгоритми стрічки новин. Віднині у ранжуванні буде враховуватись чи актуальна публікація. Це нововведення покликано боротися з фейками. Чи автентична публікація будуть оцінювати за декількома критеріями, у тому числі яка категорія у сторінки, чи має вона порушення, а саме репост спаму або штучна накрутка лайків. Також відслідковується та оцінюється і поведінка користувача. Якщо користувач приховує публікації своєї сторінки, то його контент може бути нерелевантним.

Також важливою залишається скільки користувачів були долучені до взаємодії з публікацією. Тобто, якщо публікацію коментують та вона зібрала багато лайків, то за алгоритмом вона оцінюється як важлива та актуальна. Відповідно, такий пост видно більше у мережі. 

Нагадаємо, що Фейсбук є першим ресурсом, що відмовився від хронологічного формування стрічки новин. За їх алгоритмами першими відбираються найбільш актуальні та цікаві для користувача пости і виводяться в топ. Через це постійно буде зростати відвідуваність персональних сторінок окремої людини.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.