Вівторок, 19 Березня, 2024

Житомир придбає 49 тролейбусів білоруського виробництва

За гроші кредиту, який наданий Європейським банком реконструкції та розвитку Житомир планує закупити 49 нових тролейбусів протягом наступного року. 

Далі розкаже “Житомир – місто майбутнього”

3 жовтня, під час Другого форуму регіонів України та Білорусі був підписаний договір, який передбачає придбання нової електротехніки для Житомира. Тролейбуси виготовлені білоруською компанією “Белкомунмаш”. Вже з початку нового року на житомирських вулицях повинні працювати сучасні та економні електротранспортні засоби, які мають низьку підлогу та пандуси, електронне табло та е-квиток, відеокамери та просторий комфортний салон, обладнаний кондиціонером. 

За словами заступника житомирського міського голови Дмитра Ткачука, була підписана угода про закупівлю нових тролейбусів для міста. Найкраща цінова пропозиція була у білоруської компанії “Белкомунмаш”, яка і виграла тендер. Один тролейбус коштує 190 тисяч євро. За договором, маємо отримати новий транспорт протягом 2020 року. Він зазначає, що минуло 3 роки кропіткої роботи від моменту прийняття рішення і до сьогодні. Було знайдено джерело фінансування на вигідних умовах, проведені переговори, сформоване технічне завдання, проведений аудит, тендер та визначений переможець. 

Ткачук зазначає, що Житомир ще більше наблизився до громадського транспорту, який стає все більше комфортним та якісним. Він сподівається, що це ще буде змінювати на краще сприйняття мешканців міста по відношенню до комунального транспорту

Нагадаємо, що ЖТТУ повинно отримати ЄБРР кредит на суму 12 мільйонів євро, серед яких 2 мільйони є грантовими грошима. Тендер по закупівлі нових тролейбусів оголосили в 2019 році. 

Раніше повідомлялось, що у Житомирі продовжується реконструкція скверу на мікрорайоні Польова. Підрядник кладе тротуарну плитку, веде оздоблювальні роботи та проводить електромережі.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.